Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Alina: Am administrat copilului meu de 8 ani o instalatie de Symbicort si una de Flixotide pentru astm bronsic alergic. Dar la 10 minute dupa administrare a inceput sa tremure foarte tare de frig. Flixotide era rece sau e o reactie adversa? Cat de grav este? Sunt la recomandarea medicului si mai are 10 picaturi de Xizal si o pastila de Singulare 5mg seara.

Raspuns - Dr. Ana Stefanescu: Symbicortul contine un bronhodilatator (Formoterol), care uneori poate avea reactii adverse de tipul agitatiei, tahicardiei. Nu se descriu tremuraturi pentru acesta - dar pentru alte substante din aceeasi gama se descriu si tremuraturi. Asa ca mi se pare posibil sa fi fost din cauza acestei componente. Nu cred sa fie nevoie sa nu il mai administrati - incercati si cu urmatoarea doza pentru a vedea daca se repeta efectul, situatie in care discutati cu medicul dumneavoastra. Multa sanatate!

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!