Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Ioana: Fetita mea a implinit 3 luni pe 8 Octombrie. La inceputul lunii Decembrie, in coprocultura si urocultura a iesit Klebsiella spp flora intestinala monomofra, am tratat cu Cefalexin la 8 ore, repetand coprocultura pe 20 Decembrie, de aceasta data iesind Escherichia coli prezent, din nou tratament cu Cefalexin 10 zile, si rezultatele ulterioare fiind bune.

Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca de 3 saptamani, varsa la aproape fiecare masa, doctora ne-a explicat ca este vorba despre un reflux gastroesofagian, de 2 saptamani suntem pe Nan A.R, am avut 10 zile de Motilium impotriva varsaturilor, l-am terminat de 4 zile, si astazi am inceput din nou. Eructeza foarte rar, si atunci insotit tot de varsaturi imediat dupa.

Raspuns - Dr. Ana Stefanescu: Voi lua pe rand problemele pe care le-ati expus:

1. Klebsiella este normal sa existe in scaun - dar nu in urina, deci e bine ca a fost tratata. Dar E. coli este iar normal sa existe in scaun, deci pentru acesta nu este de obicei nevoie de tratament. Aveti insa nevoie de o cura probiotica lunga, pentru a se reface pe de o parte flora stricata de antibiotice, iar pe de alta parte pentru a reface echilibrul din intestin intre bacteriile benefice si cele "tolerate", asa cum sunt Klebsiella si E. coli. Adica un probiotic de buna calitate (minim 3 tulpini, minim 5 miliarde de bacterii - de ex Refflor Forte).

2. Refluxul gastroesofagian este o manifestare normala la varsta mica, de obicei se regleaza cu varsta (dar poate dura cateva luni, pana la 1 an, pana sa dispara total). Nu este periculos si nici nu trebuie tratat, cata vreme nu ii afecteaza cresterea in greutate si nu ii deranjeaza mesele (adica nu incepe sa se agite la biberon, sa regurgiteze in timpul meselor si din acest motiv sa refuze biberonul)! Multa sanatate!

Intrebare - Ioana: Daca in timpul tratamentului i-am administrat 5 picaturi Protectis/zi, mai este nevoie de cura cu probiotic? Imi cer scuze, fetita mea pe 8 Ianuarie a implinit 3 luni, pe 8 Octombrie s-a nascut.

Raspuns - Dr. Ana Stefanescu: Da, mai este nevoie - pentru ca flora se strica repede dar se reface greu. De aceea preferam inca minim 2 saptamani dupa incheierea antibioticului sa facem suplimentare cu probiotic. Protectisul ete bun...dar exista si mai bune. Refflor Forte 1 plic pe zi minim 2 saptamani, de exemplu. Multa sanatate!


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!