Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Intrebare - Madalina: Buna ziua. Am un baietel de 6 ani si are 104 cm si 15 kg. Sotul meu are 180cm si eu 150 cm este un motiv de ingrijorare inaltimea lui? Multumesc!

Raspuns - Roxana Andreea Rusu: Baietelul chiar daca se afla la limita minima pentru varsta lui, inca este "in grafic", cu mentiunea ca si graficul pe care il puteti consulta AICI reprezinta o serie de valori medii, ceea ce inseamna ca exista si exceptii de copii care nu cresc conform acestor valori medii insa nu au nici un fel de probleme de dezvoltare, diferentele provenind de la ritmul de crestere propriu.

Pentru linistea dvs insa puteti face urmatoarele lucruri:

* sa analizati daca au intervenit schimbari in ultimul an in comportamentul copilului sau in dezvoltarea sa, de exemplu o stare generala proasta sau o scadere in greutate care ar putea ridica motive de ingrijorare.

* sa mergeti la un pediatru in care aveti incredere pentru un control clinic, care va poate da un set de analize de baza, pe care sa le faceti in scop preventiv.

* sa vizitati un nutritionist bun pentru copii care poate sa ii studieze obiceiurile alimentare si va poate sugera cum sa indreptati eventuale greseli in alimentatie.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!