MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Florentina: Buna ziua, sunt insarcinata in 19 saptamani si am facut o ecografie la medicul meu in Constanta. Medicul a fost surprins de distanta mare dintre globii oculari ai fatului si m-a intrebat daca am efectuat dublul test pentru ca acesta poate fi un simptom al sindromului Down. La dublul test rezultatul a fost negativ, nu exista riscul afectiunii. Intrebarea mea este: copilul poate avea sindromul Down chiar daca dublul test e negativ si nu exista alte simptome? Multumesc anticipat.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Foarte putin probabil ca fatul sa aiba sindrom Down daca investigatiile precedente au fost bune, totusi globii ocupari departati pot fi semn de alte sindroame sau malformatii. Aveti nevoie de o ecografie morfologica la un specialist in domeniu, indiferent de varsta gestationala.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!