MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Alexandra: Buna ziua, avem si noi o intrebare: acum ceva timp am fost internati in spital si ni s-a dat diagnosticul urmator: FARINGOAMIGDALITA ACUTA, GASTRODUODENITA ACUTA; SDA 5%; LIMFADENITA MEZENTERICA. Acest diagnostic mentionam ca nu este cel final, copilul inca mai acuza dureri de burta, s-a urmat un tratament cu Ceftamil 850mg/12h timp de 7zile; Debridat 7.5ml / 5ml- 3zi timp de 3zile; perfuzie 200mlsf cu 1ml Metoclopramide; 1,5ml Arnetin; 1,5ml No Spa; 150ml Glucoza 5% Gluconat de Ca 2,5ml; Nacl 5.85% 30ml. Mentionez ca la inceput copilul a facut: temperatura, varsaturi si dureri acute de burtica. Este normal ca dupa un asa tratament copilul sa mai acuze dureri de burta? Ce investigatii se mai pot face pentru a combate acest lucru? Multumesc anticipat!

Raspuns - Dr. Genoveva Hiastru: Este posibil sa persiste un timp durerile de burtica, cel putin pana se restabileste toleranta digestiva la alimentele cu care era obisnuit copilul. Inteleg din ce mi—ati spus ca este vorba de un copil cu varsta peste un an care a facut o amigdalita acuta febrila si a avut si diaree care, ambele, au dus la deshidratare ce a necesitat perfuzie intravenoasa. Practic a fost o posibila infectie, virala sau bacteriana, care a determinat o afectare destul de serioasa a starii copilului, din moment ce nu s—a putut evita tratamentul injectabil. In astfel de cazuri, cand persista durerile abdominale mai mult de o saptamana dupa episodul acut, mai pot fi facute analize de urina, sumar de urina si mai ales urocultura, examene de scaun, coprocitograma, test pentru Rotavirus si Adenovirus si bineinteles, coprocultura. Nu in ultimul rand o echografie abdominala poate sa aduca elemente de ajutor suplimentare.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!