Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Mirela: Buna ziua! Am 38 de saptamani de sarcina si de maine intru in saptamana 39. La examenul de secretie din saptamana 37 toate analizele au iesit cu status absent, insa la cultura de secretie pentru streptocop B analiza a iesit pozitiva. Eu imi doresc sa nasc natural si pana acum toate semnele au indicat ca e posibil deoarece alte probleme nu am avut. Citind in prealabil pe site-uri de specialitate am vazut ca se pot transmite la fat diverse infectii in momentul nasterii naturale, insa specifica faptul ca in travaliu se recomanda administrarea de antibiotice intravenoase, deoarece orice alt medicament administrat inainte de nastere nu prea are efect, bacteria putand sa revina dupa terminarea tratamentului. Am asteptat sa vad ce imi spune doamna doctor, care mi-a dat de azi sa iau Augmentin si ovule timp de 7 zile. Va scriu pentru ca n-am putut sa adresesez la ultima consultatie doamnei doctor intrebarile pe care le am, deoarece m-a chemat la cabinet fara programare si era foarte nervoasa si stresata si mai mult m-a "expediat" foarte rapid. S-a uitat repede la fat, pe burta si nici macar nu s-a uitat la col desi am o sarcina atat de avansata. V-am mentionat asta suplimentar, pentru a intelege contextul in care va cer sfatul cu privire la problema de mai sus, desi sunt la spital privat. Multumesc anticipat!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Nu prea mi-a fost clara intrebarea, insa tot ceea ce ati spus este foarte adevarat. In cazul unei nasteri naturale este obligatoriu sa se faca antibiotic intravenos pentru acest streptococ. Unii medici prefera sa faca in prealabil un tratament antibiotic care va reduce contaminarea macar temporar, astfel incat, daca se intarzie cu administrarea antibioticelor intravenoase in travaliu sau daca se produce vreo fisura de membrane inainte de travaliu care poate sa ramana nedetectata, riscul de transmisie sa fie cat mai aproape de zero. Mentionez ca si eu administrez initial un tratament oral, dupa care in travaliu administrez rapid antibioticul intravenos. Riscul de afectare a copilului cu tratamentul pretravaliu este absent.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!