Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Mihaela: Am un baietel de 7 luni, 9.800 kg si 72 cm diversificat de la 6 luni. Vroiam sa stiu daca pot sa ii dau pseudocereale. Si ce e mai indicat pieptul sau pulpe de gaina de tara (cat timp se pot congela acestea crude pentru a fi folosite). Multumesc frumos!

Raspuns - Dr. Calin Mircea Metes: Nu stiu ce sunt pseudocerealele. Piept, pulpe e bine.

Raspuns - Andreea Rusu: Va felicit ca ii dati carne de tara si nu de supermarket. Atat pieptul cat si pulpa sunt in regula daca sursa este traditionala iar animalele sunt hranite natural. Totusi, la copii atat de mici atentie la pregatirea pulpei. Trebuie bine facuta, crestata, deoarece langa os se coace mai greu iar carnea cruda este de evitat.

In privinta pseudocerealelor, varsta medie la care se recomanda introducerea in cantitati mici este 8 luni. Pseudocerealele sunt de preferat deoarece nu contin gluten. Glutenul impiedica absorbtia vitaminelor si mineralelor chiar daca nu exista intoleranta la gluten. De asemenea este un iritant al organismului cu multiple efecte negative. Cu toate beneficiile, cantitatea trebuie sa ramana mica, moderata si in cazul pseudocerealelor.

Va recomand de asemenea orezul bio, malaiul bio (deoarece sunt cultivate fara pesticide).

In privinta carnii congelate, deoarece poate oxida, sunt recomandate urmatoarele durate de congelare: pestele, ficateii, pipotele - o luna si jumatate. Puiul - trei luni. Porcul si vita - sase luni.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!