MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Diana: Buna ziua, am fost la ecografia de trimestru 2 - 4D si mi-a spus ca am colul putin scurtat, am 32mm. Si 21 saptamani iar distanta ar fi de 13.6 cm. Doctora mi-a dat tratament cu NoSpa si Ucosin pentru ca aveam dureri de spate si repaus. Intrebarea mea: Este atat de grav, pot pierde sarcina, sa stau numai in pat lungita? As vrea sa ies 10 minute la aer curat, durerile de spate nu mai sunt, am mici dureri ca la ciclu dar mi s-a spus ca sarcina este joasa, placenta este pozitionata posterior dreapta jos ... Va multumesc si sper ca ati inteles ce am scris, o zi minunata va doresc!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Din ce ati povestit aici nu aveti niciun risc. Un col de 32 mm la 21 saptamani se afla in intervalul considerat normal (30-52 mm). Este drept ca este sub medie, de aceea ar trebui repaus relativ, nicidecum repaus absolut (cu alte cuvinte puteti sa va ocupati de treburile cotidiene, nu ar fi insa o idee buna sa ridicati haltere sau sa faceti aerobic). Nu inteleg ce ati spus in legatura cu placenta si cei 13.6 cm, ceva nu se leaga.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!