MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Dana: Buna ziua, eu am miopie si peste 2 luni trebuie sa nasc..ce ma sfatuiti? Naturala sau cezariana? Am -2,5 la ambii ochi...control am facut acum un an, sper ca n-a mai crescut! Are legatura miopia cu nasterea naturala?

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Miopia pana in -6 in principiu nu reprezinta indicatie pentru operatie cezariana. Daca este insotita de vreo retinopatie sau daca este mai grava de -6 atunci ochiul trebuie protejat de efortul expulziv si atunci se indica operatia cezariana.

La noi in tara pe vremuri miopia si discopatia lombara reprezentau "scuzele perfecte" pentru a face cezariana la pacientele care nu aveau nevoie, de aceea a ramas impamantenit obiceiul de a interzice nasterea naturala chiar si la pacientele cu miopie usoara. In tarile Europei de Vest nu se face cezariana pentru miopie decat in mod exceptional. Cel mai bine ar fi sa va intrebati insa oftalmologul, nu ginecologul.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!