Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Cristina: Buna ziua, am o fetita de o luna si jumatate si am o problema cu alaptatul. In momentul cand sanul stang se umple de lapte, devine foarte tare dar nu ma doare. Din acest motiv ii dau prima data sanul stang pentru "inmuia". Sanul drept i-l dau ca si "completare". Am observat ca a inceput sa se cunoasca diferenta dintre sani din cauza cantitatii de lapte. Spuneti-mi, va rog, ce este de facut in acest caz pentru a nu ramane cu diferenta intre sani. Ce control trebuie sa fac si cui sa ma adresez pentru a imi consulta sanul care se intareste ca piatra? Multumesc!

Raspuns - Maria Mermezan:
Draga Cristina, din sanul stang, fiindca o asezi prima data la acesta, fetita mananca mai mult, iar din sanul drept, isi ia doar o completare mica. Astfel incat, sanii sunt inegal stimulati. Practic, sanului stang i se cere sa produca mult lapte, fiindca fetita are mare nevoie, iar sanul drept primeste comanda, "fa si tu asa un picut de lapte, cat sa-si potoleasca fetita setea". Asadar, solutia ar fi sa mulgi un pic din sanul stang, daca ti-e tensionat...dar, cand alaptezi sa alternezi sanii. Adica, sa nu mai incepi intotdeauna cu sanul stang si sa termini cu dreptul, ci...la o masa incepi cu sanul drept, insisti cu el un pic mai mult si abia apoi muti fetita la sanul stang. La masa urmatoare procedezi invers :) Te ajuta sa vorbesti direct cu un consultant in lactatie, dar controale speciale nu e necesar sa faci. Doar sa gestionezi un pic altfel alaptatul.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!