Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Maria: Sarcina cu Hepatita B cronica. Cum sa-mi protejez bebelusul?

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Este esential ca sarcina sa fie urmarita minutios de catre medicul obstetrician si de catre infectionist. Chiar daca este vorba despre o hepatita cronica bine compensata, in timpul sarcinii pot sa apara episoade acute; de aceea probele hepatice vor fi monitorizate minim trimestrial. Viremia va trebui verificata cel putin o data. Trebuie sa faceti teste pentru identificarea unui eventual diabet gestational, deoarece incidenta este mai mare la mamele cu virus Hep. B. In ceea ce priveste transmiterea la nou nascut, riscul este cu atat mai mare cu cat viremia este mai mare. In principiu viremia trebuie combatuta in timpul sarcinii. Se pare ca nasterea prin cezariana este de preferat, avand efect protectiv. Imediat dupa nastere ar trebui sa se administreze nou-nascutului imunoglobulina anti hep B, dupa care ar trebui sa se administreze vaccin. In timpul alaptarii exista posibilitatea sa se transmita virusul chiar daca a fost respectata imunizarea, de aceea majoritatea medicilor vor contraindica alaptatul.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!