Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Izabela: Buna ziua! Am un baietel in varsta de un an si 5 luni pe care inca il alaptez. Am o intrebare: dupa ce am nascut in aprilie 2013 am avut sangerarea din spital, apoi pana anul acesta pe 16 iulie 2014 nimic.

M-am gandit ca poate s-a reglat, dar din contra pe 13 august am avut o sangerare maronie, o picatura doua pe zi, apoi pe 10 septembrie pana astazi inclusiv 17 septembrie, aceeasi scurgere maro inchis, foarte jenanta. Tin sa mentionez ca din Ianuarie nu am avut contact cu absolut nimeni, deci exclud o alta sarcina.

Baietelul meu e nascut prin cezariana, poate fi si asta o problema? Deoarece operatia mea este inca vinetie, foarte putin cicatrizata, am vorbit cu domnul doctor in Iunie si a zis ca e normal cu menstruatia lipsa cat alaptez, poate fi o raceala sau infectie inauntru, sau de la firele de operatie? Multumesc anticipat, astept un raspuns.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Daca este vorba doar despre aceste sangerari minime, fara febra sau durere intensa, atunci slabe sanse sa fie vreo ‘raceala’ sau de la fire, etc. Faptul ca inca alaptati face ca ovarul sa nu functioneze asa cum ar trebui.

Este foarte probabil ca ovulatia sa nu aibe loc cand si cum trebuie, astfel nici mucoasa uterului nu se dezvolta normal. La menstruatie, mucoasa uterului se distruge si iese sub forma de sange menstrual.

Avand in vedere ca mucoasa nu se dezvolta normal, este firesc ca menstruatia sa nu aibe loc asa cum erati obisnuita. Cicatricea de pe uter de la cezariana favorizeaza la randul ei sangerarile maronii. Se intampla frecvent ca primele menstruatii la pacientele cu cezariana sa fie asa cum le-ati descris, insa la marea majoritate ele vor reveni la normal dupa cateva luni sau dupa oprirea alaptarii.

Ar trebui facuta o ecografie transvaginala pentru a exclude alte posibile probleme (fibroame, polipi, etc.) pentru linistea dvs.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!