MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Dana: Am un baietel de 12 ani care a fost agresat fizic si psihic de colegii de scoala tot anul care s-a incheiat. Pe romaneste a fost "ciuca bataii" in clasa. Il jigneau si radeau de el zilnic din orice. Noi ne-am mutat in Buzau anul trecut si practic anul scolar care s-a incheiat a fost primul la aceasta scoala. Baiatul meu era ca orice baiat normal de varsta lui si acum s-a transformat intr-un timid. M-am gandit ca odata cu vacanta se vor rezolva toate dar el este timorat de acesti baieti si cand se plimba prin cartier, ii este frica sa nu ii intalneasca si daca se intampla asa trebuie sa suporte alte comentarii rautacioase si jigniri. Se gandeste cu groaza cand va incepe scoala...Eu anul trecut am fost de mai multe ori la scoala si l-am aparat insa fara efect. Nu stiu ce sa mai fac.

Raspuns - Andreea Rusu: Baiatul trebuie incurajat sa se apere singur, sa se impuna in fata colegilor, sa riposteze atunci cand este agresat. La scoala sper ca ati discutat cu diriginta sau cu directorul scolii. Ei au autoritatea necesara in fata colegilor rautaciosi sa actioneze pentru pastrarea unei conduite potrivite si sa ia masuri educative. Din pacate daca ati incercat sa il aparati direct in fata baietilor este posibil sa fi obtinut efectul invers. Sunt baieti, iar varsta este una destul de delicata. Daca personalul didactic nu a reusit sa tina situatia sub control si la inceputul anului scolar observati ca nu s-a schimbat nimic, iar baiatul este depasit, sfatul meu ar fi sa mutati copilul la alta scoala.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!