Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Intrebare - Corina: Am 34 de ani. As dori ca un medic specialist ginecolog sa-mi traduca rezultatul unei ecografii transvaginale. Sunt speriata, de 5 ani am dureri sub forma de crampe asemanatoare cu cele menstruale in zona pelvina dupa scaun si dupa contact sexual (nu tot timpul), balonari, dureri de spate mari. Simtomele apar in perioada ovulatiei si se termina la menstruatie. Menstruatia este normala, 5 zile. Am mai facut pana acum diverse investigatii insa fara nici un diagnostic concret. In plus, sper si doresc ca intr-o buna zi sa pot avea un bebe.

Rezultat ecografie:

Uter in AVF

Dimensiuni 6.44/6.52/3.37 cm

Endometru 5.24 mm

Miometru neomogen – Adenomioza difuza; Fibrom uterin, perete anterior.

Endometru trilaminar

Ovare “Aspect MPC”

Col uterin – canal endocervical normal

Fara semne de endometrioza profunda

Adenomioza

Suspiciune endometrioza pelvina peritoneala

Va rog din suflet astept cu nerabdare raspunsul dvs. Multumesc anticipat!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Ecografia transvaginala a evidentiat adenomioza uterina, un fibrom si a ridicat suspiciunea unei endometrioze la nivelul pelvisului. Din ce imi povestiti mie, se pare ca toate necazurile cu durerea le aveti de la adenomioza.

Adenomioza este o afectare ireversibila si progresiva a peretelui uterin, care de cele mai multe ori duce la dureri intense, sangerari si infertilitate. Ar trebui sa faceti un control cat de curand pentru a se stabili ce se poate face pentru a opri evolutia afectiunii, mai ales ca va doriti sa ramaneti insarcinata.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!