Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Intrebare - Alina: Am 31 de ani si sunt insarcinata, la prima sarcina, in 22 de saptamani. Am facut morfologia si mi s-a spus ca la rinichiul stang, fetita are dilatatie pielocaliceala bilaterala predominant stanga 0,75. Sunt tare ingrijorata. Peste 3 saptamani merg din nou la doctor. Ce parere aveti? Am citit tot felul de pareri. Va multumesc.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Dilatatia de 7.5 MM la fetite este importanta si intr-adevar ar trebui verificata din nou peste cateva saptamani. Nu este o dilatatie exagerata, deci nu ne asteptam sa gasim vreo malformatie flagranta. Exista posibilitatea sa existe o particularitate care sa ingreuneze evacuarea urinei, iar acestea de obicei se trateaza cu succes dupa nastere. Exista insa posibilitatea sa nu fie absolut nimic, pur si simplu sa se fi întâmplat sa fie mai dilatat rinichiul acum, iar peste 3 saptamani sa fie perfect. Pana la nastere nu aveti altceva de facut decat sa tineti sub observatie, si orice ar fi, nu are cum sa fie ceva grav.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!