Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Intrebare - Corina: In urma cu 2 saptamani am fost diagnosticata cu HSIL dupa o colposcopie facuta si un tipaj Hpv tulpina 16... Dupa aceste investigatii mi s-a recomandat biopsie col (electroconizatie) si dupa Erad... Sunt atat de speriata de acest rezultat. Si inca nu sunt lamurita in totalitate. Si intrebarea mea este: care sunt etapele diagnosticului, intai fac biopsie de col? Si dupa conizatie? Din ce am inteles conizatie nu e tot o biopsie? Si daca fac o conizatie, de ce mai urmeaza sa fac un Erad? Imi cer scuze de deranj. Dar sincer sunt atat de nelinistita... toate au fost spuse in graba. Si parca am ramas in pom. Totusi sper sa fie bine in final. Astept un raspuns. Multumesc mult.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Ordinea corecta este sa se faca intai biopsie, dupa care se vor decide daca fac sau nu o interventie, conizatie sau erad. Nu se pot face ambele, doar una dintre ele, probabil ca decizia va fi luata in functie de biopsia de inainte. Dupa erad sau conizatie, din ce se scoate de acolo se face alta biopsie.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!