Cum afecteaza tratamentul sarcina

Intrebare – Ioana: Din 2018 octombrie am luat tratament Rivotril cate o pastila pe seara de 0.5. In Ianuarie anul acesta am redus doza cu ajutorul medicului psihiatru, in Februarie pe data de 17 am incheiat tratamentul fara stari de rau… In Martie pe 24 am aflat ca sunt gravida, consultatie la ginecolog. Va rog frumos sa-mi dati un sfat, acest tratament pe care l-am avut poate afecta fatul?

In plus pe 5 martie am avut bronsita, am luat antibiotic Augumentin si Diclofenac plus Movalis cateva zile. Nu stiu ce sa fac? Pot merge inainte cu sarcina? Va rog frumos da-ti-mi un sfat. Pana se redeschid clinicile, sa pot face o programare la doctor ginecolog. Multumesc frumos!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Depinde foarte mult de cat de avansata este sarcina (cate saptamani aveti). Daca pe 17 februarie nu erati inca insarcinata, atunci nu ar trebui sa fie probleme. Augmentin, Diclofenac si Movalis sunt luate accidental in sarcina incipienta destul de frecvent, fara sa duca la probleme serioase.

Data publicarii: Marți 31 Martie, 2020

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook