Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Intrebare - Madalina: Buna ziua! V-as ruga, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns, am un bebelus de 4 luni, alaptat exclusiv, dar nu il pot obisnui la ambii sani, deoarece refuza sa manance din ambii. Cum as putea sa il obisnuiesc sa manance din amandoi? Am incercat tot felul de metode, dar nu vrea! Multumesc!

Raspuns - Vania Limban: Draga Madalina, daca bebelusul tau suge doar la un san, si-l refuza pe al doilea, cu certitudine are un motiv. Vreau sa-ti spun ca la multe mame apare aceasta situatie, ea fiind generata de faptul ca, de multe ori, secretia lactata si implict suptul decurg mai usor la un san decat la celalalt. Ca atare, bebelusul va prefera totdeauna sa suga de la sanul unde va trebui sa „munceasca” mai putin, si-l va refuza pe celelalt. In aceasta situatie, mama trebuie sa identifice care este motivul punctual pentru care apare refuzul de a suge, mergand pana acolo incat sa faca bebelusului chiar si o „proba a suptului”, pentru a vedea comparativ, cat lapte vine de la un san si cat de la celalalt.

Asa ca eu iti recomand sa pui bebelusul mai intai la sanul la care suge mai greu, iar la celalat doar dupa ce l-ai muls partial, ca sa nu mai „traga” asa usor din el. In timp, lucrurile se vor regla si nu vei mai avea probleme. Si te astept cu bebelusul la o sedinta de „Consultanta Alaptare cu Moasa"

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!