Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Intrebare - Daniela: Revin cu aceeasi problema referitoare la secretiile gelatinoase pe care le am de 3 saptamani. Am fost internata 3 zile, mi s-au facut toate analizele, cultura din col, ecografie. Toate analizele au iesit bine, nici o infectie nimic, colul in continuare inchis si lung, fatul cu capul deja in jos. Scurgerile acelea le am in continuare si am observat ca apar dupa o serie de contractii nedureroase.

Iau tratament cu Duphaston, Scobutil si No spa la 8 ore si nu se vede nici o imbunatatire. Care ar putea fi explicatia acestor scurgeri gelatinoase? Deja incep sa fiu din ce in ce mai stresata ca nu o sa pot ajunge cu sarcina la termen.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: De vreme ce toate analizele au iesit perfect si colul se mentine lung si inchis, atunci nu ar trebui sa va faceti griji. Riscul de a pierde sarcina este unul redus, mai ales ca in ultimele 3 saptamani nu s-a intamplat nimic desi ati avut constant acele secretii gelatinoase. Ar trebui sa continuati tratamentul antispastic si sa evitati efortul, pentru a avea cat mai putine contractii. Tratamentul este corect, nu aveti ce sa luati altceva mai puternic.Intrebare - Daniela: Pana la urma am lamurit provenienta acelor scurgeri, se pare ca s-a scurtat colul din cauza contractiilor pe care le aveam. Ieri mi s-a pus pesar si in prezent am 28s + 2 zile. Din experienta dumneavoastra domnule doctor, cu pesar la un col de aprox 2,6 (inchis complet pana acum se pare) si cu repaus la pat am sanse sa duc sarcina cat mai aproape de termen? Mentionez ca preventiv am facut deja si 3 injectii de dexa pentru bebe. Sunt foarte panicata. As vrea sa duc sarcina macar pana la 34-35 de saptamani. Si inca un lucru, acest repaos inseamna sa stai doar in pat si doar la baie sa te duci cand ai nevoie sau poti sa te mai dai jos din pat macar cate 5-10 min sa te dezmortesti? Va multumesc frumos!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Daca aveti colul restant peste 2.5 cm sunt mari sanse sa duceti sarcina la termen. Ar trebui sa stati mai mult in pat, mergeti doar la toaleta si va puteti dezmorti maxim 30 minute pe zi, doar miscari usoare.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!