MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Silvia: Ma numesc Silvia si m-ati operat la Spitalul Medicover, laparoscopic, pentru 3 fibroame (unul mai mare si 2 mai mici). Acum o saptamana am fost la control dar a ramas de facut ecografie transvaginala in iunie, sa treaca 3 luni de la interventia laparoscopica.

As vrea sa va intreb ce ar trebui sa iau in vederea pregatirii pentru o viitoare sarcina (mentionez ca anul trecut in Noiembrie am mai avut o sarcina oprita in evolutie la 6 saptamani). Va rog sa-mi spuneti ce ar fi indicat sa iau pana vin la ecografie. As dori sa mentionez ca am 36 de ani, nu mai ovulez in fiecare luna cu ambele ovare, am avut un AMH mic in sept 2016 (valoare 0,58), am hipotiroidie autoimuna cu tratata cu euthyrox de 0,75 mg.

1. Sa iau incepand de luna asta Profecund si eu si sotul meu sa-mi mai creasca fertilitatea? Sau Utrogestan sau Fertilovit 35 Plus? (Anul trecut inainte sa raman insarcinata am luat Fertilobit 35 plus timp de 3 luni, la recomandarea medicului endocrinolog)

2. Pentru ovare - ar fi indicat sa iau inofolic pliculete sau AREFAM?

3. Ca si acid folic- ce ar fi mai indicat? Inofolic, Acid folic, Natalvit, Elevit, Og estan, Femibion?

Tinand cont ca am avut anul trecut acea sarcina oprita in evolutie, as vrea cumva sa ma pregatesc pentru o viitoare sarcina, in speranta ca nu vor mai fi probleme de acel gen. Multumesc anticipat!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Nu arata bine deloc acel AMH, din pacate rezerva ovariana scazuta face ca sarcina sa se obtina greu, si creste riscul ca sarcina sa se opreasca in evolutie.

Pentru a ne creste sansele de a obtine o sarcina sanatoasa, cel mai bine ar fi ca de pe acum sa luati Fertilovit 35 plus. Acesta contine si acid folic, deci nu ar trebui sa luati si altceva.

Din iunie, dupa ecografia de control, veti lua Fertilovit 35 si Inofolic in tandem pentru a creste calitatea ovulelor.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!