Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Florentina: Am primit rezultatul de la testul citologic si am unele nelamuriri, desi doamna doctor mi-a zis ca totul este OK, in afara de infectia cu Gardnerella totul este OK.

Rezultatul este :
Celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat.
Granulocite neutrofile morfologic normale.
Lactobacili absenti.
Haemophilus Gardnerella vaginalis prezent

Concluzie:
CII / Modificati reactive benigne ale celulelor epiteliale scuamoase pe fond inflamator specific cu Haemophilus vaginalis.

N.L Fara aspecte dis-/neoplazice (NILM - Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne).

Ma puteti ajuta si dumneavoastra cu o interpretare? Mentionez ca pentru Gardnerella mi-a dat tratament cu Fluomizin comprimate vaginale 6 zile, si Zanocin de 400mg 5 ZILE /1 per zi si eu si sotul.

Mentionez ca am 38 ani si 2 nasteri naturale. Va multumesc anticipat.

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Rezultatul este bun, in sensul ca la nivelul colului nu s-au identificat celule precanceroase. Totusi, pe lame s-a observat din intamplare prezenta Haemophilus vaginalis. El nu provoaca nimic grav, doar ca daca se descopera ar trebui tratat (ceea ce s-a si intamplat in cazul dvs). Sunteti in afara oricarui pericol.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!