Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Carmen: In luna mai 2016, am trecut printr-o operatie de cezariana, dupa ce am pierdut o sarcina ce s-a oprit din evolutie la 6 saptamani. In urma chiuretajului am capatat o rana mica pe uter fiind nevoie apoi de aceasta operatie pentru a putea curata locul. Asa mi s-a spus cel putin...Au trecut doi ani de atunci, dupa un an de anticonceptionale, am reinceput procedurile pentru a ramane insarcinata. Am mers la medic si am facut analizele uzuale, mi-a zis ca totul e bine.

Am urmat tratament 3 luni cu Myosun, profecund si profecund b (sotul), nici pana acum nu am reusit sa raman insarcinata...Ba mai mult, mi s-a spus ca nu ovulez cum trebuie, fiecare ciclu nu este ovulativ, mi-am urmarit ovulatia, cu teste, insa in urma tratamentului menstruatia mea s-a dat peste cap. Desi o aveam regulata la 29 de zile, acum am fluctuatii de 39, 34 sau 36 de zile... Nu stiu incotro as putea sa ma indrept si ce as mai putea face...Este drept nu am incercat alt medic pana acum. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns din partea unui medic, multumesc!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: In postarea dumneavoastra exista cateva elemente ce pot duce la anumite confuzii. Nu imi este clar daca dumneavoastra ati avut vreo nastere pana acum (cezariana este o modalitate de nastere, nu o operatie care sa "curete" eventuale sechele datorate vreunui curetaj). Oricum, din cate povestiti se pare ca aveti o dereglare hormonala care duce la intarzierea ovulatiei, implicit a menstruatiei. Pentru a investiga problema aveti nevoie de ceva mai mult decat analize uzuale. In primul rand ar trebui facut un profil hormonal in zilele 2-5 ale ciclului menstrual. De asemenea ar trebui facuta o ecografie transvaginala cu evaluarea atenta a ovarelor. Nu este nevoie neaparat sa mergeti la altcineva, puteti solicita analize specifice chiar la medicul care v-a consultat pana acum, care este cel mai in masura sa stie ce teste vi s-ar potrivi pentru a ajunge la un diagnostic si totodata la un rezultat.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!