Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Intrebare - Ancuta: Sunt insarcinata in 15 saptamani iar in saptamana 12 de sarcina mi-am facut morfologia fetala iar domnul doctor a zis ca totul este ok. La analiza de sange pentru trisomia 21 mi-au iesit urmatoare rezultate: translucenta bucala 2.40mm (1.63 mom), Papp-A 6.105ui/l (0.86mom) iar Fete beta-Hcg 36.08ui/l (0.99 mom) iar la riscul calculat 1/330. Cu toate acestea medicul mi-a recomandat sa fac aminocenteza desi pe rezultate scrie clar ca nu apartin unui grup cu risc crescut de trisomie 21. Nu mai inteleg nimic. Multumesc!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Desi poate ca nu v-ati incadrat din punct de vedere matematic la rezultat cu risc inalt de sindrom Down, poate ca medicul dvs a vazut ceva care l-a nelinistit si a considerat ca aveti nevoie de investigatii suplimentare. De multe ori experienta medicului completeaza cu succes anumite investigatii. Aveti neaparat nevoie de o discutie cu medicul care a indicat amniocenteza, pentru ca orice indicatie are nevoie de o justificare. Daca nu va multumeste acea discutie atunci puteti merge cu toate documentele pentru un control si o a doua opinie la alt medic.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!