Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Florina: Sora mea se afla in Londra, insarcinata fiind a facut toate analizele specifice in sarcina, in special Bitestul -rezultatul fiind risc scazut. Cu toate acestea sora mea a nascut la 36 saptamani, i s-a rupt apa iar la 3 zile i s-a facut cezariana ...copilul s-a nascut cu sindromul Down si o problema la inima. Este posibil asa ceva? Cu atatea analize facute sa nu isi dea nimeni seama de aceasta problema? Este greu de crezut, nu avem pe nimeni in familie cu aceasta boala...urmeaza sa vina si in tara pentru niste analize de convingere. Dvs ce parere aveti? Ati mai auzit asemenea cazuri? Va multumesc!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Imi pare rau sa aflu despre situatia sorei dumneavoastra. Din pacate asemenea evenimente se intampla peste tot in lume deoarece rata de detectie a sindromului Down si a malformatiilor cardiace din pacate nu este de suta la suta. In Marea Britanie exista un sistem foarte bine pus la punct de detectie a sindroamelor genetice si a malformatiilor fetale, insa dupa cum se vede si in cadrul acestor sisteme pot sa apara cazuri nediagnosticate. Am mai intalnit asemenea situatii si ele cu siguranta vor continua sa apara, vestea cea buna este ca rata de detectie creste de la an la an, vestea mai putin buna este ca o rata de detectie de suta la suta este aproape imposibil de atins.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!