Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Laura: Am o nelamurire si v-as ruga tare mult sa imi acordati un sfat. Mi-a fost descoperit un herpes genital inactiv ca urmare a unor analize, profilul torch, in primele saptamani de sarcina. Medicul mi-a spus ca singura optiune e cezariana, eu imi doresc tare mult sa nasc natural. Nu am repetat testul, stiu poate e doar fals pozitiv, dar eu nu am avut niciodata simptome de asa ceva, ma gandesc ca nu e o optiune de nastere cu cezariana, dvs ce parere aveti? Multumesc mult, sanatate!

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Daca testul a iesit pozitiv pentru herpes genital inactiv inseamna ca v-ati contaminat la un moment dat, chiar daca atunci nu v-ati dat seama. Nu trebuie sa repetati testul pentru ca tot pozitiv va iesi. In situatia dumneavoastra va trebui sa faceti cezariana doar daca veti avea herpes genital ACTIV la momentul nasterii. In cazul unui herpes genital inactiv contactat inainte de sarcina nasterea poate sa aiba loc pe orice cale. Cezariana se impune doar la pacienta cu herpes genital activ sau la cea care a contactat herpesul in timpul sarcinii, deci nu a avut timp sa dezvolte anticorpi care sa protejeze fatul.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!