MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Petruta: Am fost la doamna doctor si mi-a zis ca pe sfertul de ovar care mi-a ramas sunt multe chisturi si masoara undeva la 4 cm. E posibil sa se trateze?

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Sunt cel mai probabil chisturi date de distrofie de ovar, iar acestea nu au tendinta sa dispara la tratament, ci mai degraba operate. Merita incercat un tratament de maxim 3 luni.

Petruta: Eu fac un tratament acum pentru discopatie lombara si mi-a dat si un antibiotic sa fac, poate dispar, dar sunt numai 3 luni de la controlul la care nu aveam nimic. E posibil ca in 3 luni sa fie asa mare, ca eu nu inteleg de ce asa repede, sau sa mai consult un alt ginecolog?

Raspuns - Dr. Silviu Istoc: Chisturile de ovar apar dintr-o data si se pot mari foarte mult intr-o perioada scurta de timp. Daca aspectul lor ridica suspiciunea de cancer atunci ar trebui operate. Daca nu, atunci merita incercat un tratament cu contraceptive, nicidecum cu antibiotice, cu reevaluare la 3 luni.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!