Insarcinata la 40 de ani, cu indicatie amniocenteza

Intrebare – Eva: Am 40 de ani si sunt insarcinata in 12 saptamani si 5 zile si am facut dublu testul si mi-a iesit risc crescut la varsta de 1:72 si la trisomie 21 1:166 si mi s-a indicat amniocenteza. Eu mai am doi copii normali, fara vreo problema…Ce m-ati sfatui? Multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Ar fi potrivit sa faceti test prenatal non-invaziv, se face din sangele matern, deci ca la orice recoltare de analize, si nu se pune in pericol sarcina. Acest test se gaseste sub mai multe denumiri, fiecare cu particularitatile ei, de aceea ar trebui sa aveti in prealabil un consult la un specialist in medicina materno-fetala sau la un medic ginecolog care este la curent cu noutatile aparute in diagnosticul prenatal.

Data publicarii: Miercuri 19 Iulie, 2017

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook