MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebare - Valentina: Baietelul meu de 8 ani adoarme numai cu mine, cu o manuta pe sanul meu. Incerc mereu sa il dezvat dar nu reusim deloc. Il poate afecta acest lucru? Sa il las sa adoarma cu tati o perioada, ce ma sfatuiti? Multumesc!

Raspuns - Psihoterapeut Andreea Stroe - Matauan: Fiul dumneavoastra este suficient de mare acum astfel incat sa poata sa doarma singur. Puteti incepe sa faceti aceasta tranzitie daca spatiul va permite. Procesul acesta poate avea loc treptat, cu informarea si cu acordul lui. Il puteti asigura de iubirea dumneavoastra si de faptul ca indiferent daca dormiti cu el sau daca el doarme singur, iubirea este acolo si dumneavoastra sunteti alaturi de el. Apoi ii puteti spune succint ca el este mai mare si ca de acum poate dormi singur si ca dumneavoastra il veti insoti in acest proces. Puteti sa stabiliti unde urmeaza sa doarma (daca este alt pat fata de cel în care dormiti acum) si sa stati initial alaturi de el pana adoarme. Urmand ca apoi sa va retrageti mai repede, inainte ca el sa adoarma, astfel incat el sa isi creeze si deprinderea de a adormi singur. Acestea sunt doar cateva idei, procedeul este important sa fie personalizat la nevoile lui si la posibilitatile si dorintele familiei dumneavoastra. Mult succes!

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!