Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Determinarea RH-ului in sarcina prin analiza unei probe de sange este obligatorie si necesara. Se pare ca procentul gravidelor care au RH negativ se ridica undeva la 15%.

RH negativ inseamna ca pe suprafata celulelor rosii lipseste Antigenul D.

Atunci cand mama are RH negativ si tatal are RH pozitiv cu genotip heterozigot, copilul (fatul) poate avea RH pozitiv la fel ca tatal, determinand ceea ce se numeste izoimunizare.

Izoimunizarea inseamna ca poate forma anticorpi anti-D care ajung in circulatia materna si pot duce la anemie fetala si hemoliza.

Din acest motiv izoimunizarea trebuie depistata si tratata. Netratata poate determina boala hemolitica a nou-nascutului.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste