MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Femeia insarcinata nu poate fi concediata decat in cazul in care firma angajatoare intra in faliment sau insolventa, cu conditia ca ea sa anunte in scris sarcina la locul de munca, aducand si o adeverinta eliberata de medicul de familie sau de catre medicul ginecolog, in acest sens.

Conform OUG nr. 93/2006, dupa ce firma angajatoare ia la cunostinta in scris despre noua conditie a angajatei, nu mai poate desface contractul de munca nici in perioada sarcinii si nici in timpul concediului medical postnatal.

„Angajatorul are obligatia sa pastreze confidentialitatea asupra starii de graviditate a salariatei si nu va anunta alti angajati decat cu acordul scris al acesteia si doar in interesul bunei desfasurari a procesului de munca, cand starea de graviditate nu este vizibila”, stabileste OUG nr. 93/2006.

In cazul in care angajatorul incalca aceasta lege poate primi o amenda de pana la 10.000 lei.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste