Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
American Journal of Obstetrics & Gynecology a dat publicitatii rezultatele studiului complex privind efectele consumului de cafea in timpul sarcinii. Rezultatele sunt socante.

Daca o cantitate mica de cafea consumata ocazional de viitoarea mamica nu are aproape nici un efect relevant, pe masura ce cantitatea de cafea consumata constant creste, riscurile pentru viitorul bebelus de a se imbolnavi de leucemie cresc simtitor.

Mai exact, in cazul in care mama a consumat constant in timpul sarcinii minim o cana de cafea zilnic, riscul de imbolnavire a bebelusului creste cu 20%.

Daca mama a consumat in timpul sarcinii mai mult de 2 cani de cafea zilnic, riscul bebelusului de a se imbolnavi de aceeasi boala grava ajunge la 60%.

Si in cazul in care viitoarea mamica bea minim 4-5 cani de cafea zilnic, riscul creste pana la 72%.

Explicatia specialistilor este ca ADN-ul din celulele fetusului sufera modificari din cauza cofeinei. Cu cat cantitatea de cofeina este mai mare si actioneaza pe termen mai lung, constant, cu atat efectele sunt mai puternice. Din pacate, in prezent leucemia este una dintre cele mai frecvente forme de cancer la copii in lume, insa daca este descoperita la timp sansele de vindecare sunt mari.

Referitor la rezultatele acestui studiu, profesorul Denis Henshaw, de la Bristol University a declarat: "Nu cred ca femeile ar trebui sa renunte la cafea pe perioada sarcinii dar, ca o masura de precautie, ar trebui sa bea mai putina. Asta ar putea insemna mai putin de doua cesti pe zi sau poate reducerea consumului la doar o ceasca, ocazional. Este uimitor ca doua cesti pe zi cresc riscul cu 60%".

In Marea Britanie aproximativ 500 de copii sunt diagnosticati anual cu leucemie. In Romania de asemenea sunt diagnosticati anual 400-500 de copii cu o forma de cancer, cea mai frecvent intalnita fiind leucemia.


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste