Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Conform statisticilor universale, intre 20 si 30 de ani femeile ating apogeul din punct de vedere al fertilitatii. Dupa varsta de 30 de ani cresc sansele de a intampina pe parcursul sarcinii probleme mai mici sau mai mari, cum ar fi aparitia malformatiilor sau chiar avortul spontan.

Cu toate acestea, in ultimele decenii numarul femeilor care aleg sa devina mame dupa varsta de 30 de ani a crescut semnificativ iar medicina a progresat suficient de mult cat sa ajute la minimalizarea riscurilor prin proceduri noninvazive, controale periodice, dar si cu ajutorul suplimentelor alimentare cu rol adjuvant.

Dupa varsta de 35 de ani rata de infertilitate creste, dar ea poate fi diminuata luand zilnic un complex de multivitamine si minerale. Cauza infertilitatii este reprezentata de imbatranirea ovarelor, schimbare normala ce are loc in organismul femeii odata cu inaintarea in varsta. Embrionii isi pierd capacitatea de a se implanta in peretii uterului. La pubertate majoritatea femeilor au aproximativ 300000 ovule iar la menopauza femeile mai au doar cateva mii.

Si alte probleme ginecologice sunt mai frecvente dupa 35 de ani: infectiile, leziunile la nivelul tuburilor falopiene, endometrita sau fibroamele uterine. Acestea trebuie descoperite si tratate din timp. O simpla infectie cu Chlamydia poate duce la blocarea trompelor uterine.

Din fericire, putem preveni multe dintre problemele legate de sarcina, care pot aparea mai frecvent odata cu inaintarea in varsta. De exemplu, pe cele legate de anomalii genetice si cromozomiale, cea mai frecventa fiind defectul de tub neural.

Acidul folic luat in primele saptamani de sarcina reduce cu 70% riscul de malformatii legate de dezvoltarea tubului neural. Elevit 1 comprimate filmate contine 800 micrograme de folat (atat sub forma de acid folic cat si Metafolin), alaturi de Fier, Iod si alte substante esentiale pentru a stimula dezvoltarea sanatoasa a copilului inca din burtica.

Studiile arata de asemenea ca perioada de conceptie intre 30 si 40 de ani este mai lunga, sarcina aparand in medie dupa 10-12 luni, daca nu se utilizeaza metode de contraceptie. Aproximativ jumatate dintre femeile care nu raman insarcinate in aceasta perioada vor concepe in urmatorul an, iar pentru mai putin de 1% va fi nevoie de inca un an de incercari.

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste