Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Numele meu este Nicoleta si pe 6 Septembrie 2016 la 6 dimineata a venit pe lume strumful nr. 2 Luca Mihai, la Metropolitan Hospital. Pentru ca primul baietel l-am nascut la stat, la Spitalul Bucur si am trecut printr-o experienta neplacuta, un stafilococ la ochisor cu care ne-am luptat luni de zile, cand am aflat ca sunt insarcinata a doua oara, am spus ca indiferent cat va costa voi merge la privat.

Surpriza a fost la targul de copii cand am descoperit ca la Metropolitan Hospital o nastere normala costa 2700 de lei (la primul baietel cotizasem vreo 2500 lei pe la doctor ginecolog, asistente, moase, infirmiere, neonatolog si rezerva) daca incheiai contractul de servicii pe perioada targului. Cum era Aprilie si eu urma sa nasc abia la sfarsit de Septembrie, nu am facut contractul in Aprilie dar mi-am ales doctorul care sa imi urmareasca sarcina si nasterea si m-am prezentat la domnul doctor Bosoanca care m-a luat in evidenta; contractul cu maternitatea l-am incheiat in Septembrie la urmatorul targ si pana la urma distractia a costat 2900 lei - intre timp mai ridicasera un pic tarifele.

Pe parcursul sarcinii nu am avut prea mari probleme, dar bebe avea tripla circulara de cordon. In Septembrie, pe ultima suta de metri ramasese dubla circulara de cordon dar destul de larga; pentru ca imi doream sa nasc tot natural, m-am sfatuit cu doctorul si am hotarat ca in momentul decisiv si in functie de cum decurg lucrurile intram la cezariana daca este cazul.

Strumful meu a decis s-a vina pe lume cu 2 saptamani inainte de termen; asa ca la 2 dimineata am luat un bunic pe sus sa ma duca la maternitate - sotul era acasa cu baietelul cel mare, eu la bunici, pentru ca urma a doua zi sa ma duc la medicul de familie si sa iau adeverinta de sanatate pentru cel mare ca sa mearga la gradinita si la maternitate pentru ultimile analize (maternitatea era foarte aproape de parintii mei). Asa ca la 2 si jumatate eram la maternitate.

L-am sunat si pe domnul doctor care era si de garda in noaptea respectiva si care mi-a spus sa stau linistita ca ma spreiau asistentele si ne vedem la sala. Zis si facut, am mers la receptie, m-au preluat 2 asistente care mi-au facut un control de rutina, m-au dus la salon si m-au cazat, au adus aparatura pentru monitorizare (deja stiau de dubla circulara de cordon) si la 4 si jumatate am coborat la sala de nasteri.

A venit si domnul doctor pentru un control, a instruit inca o data asistentele sa monitorizaze fatul si a cerut o sala de operatie pregatita in caz de nevoie si la 6 si 10 minute strumfisorul nostru s-a nascut. Un strumf pufos de 3650 g si 51 de cm si mi l-au dat in brate imediat ce a fost curatat un picut.

In cele 4 zile petrecute in maternitate totul a fost perfect, pentru orice aveai nevoie si la orice ora o asistenta iti statea la dispozitie atat pentru mama cat si pentru copil; si iti aratau si cum sa ii faci baita si cum sa il hranesti, plus ca promovau alaptarea la san. Pentru noi au fost cei mai bine investiti bani si locul ideal pentru a naste.

Am descoperit astfel ca in tara asta se poate sa ai parte si de servicii medicale civilizate si de personal exceptional. O sa imi spuneti ca erau obligati sa se comporte exemplar pt ca eram la privat, dar la stat in 2010 am plecat cu un gust amar din maternitate la primul baietel - efectiv iti spuneau pe fata ca trebuie sa cotizezi si chiar si asa oricum le deranjai daca intrebai ceva.

(Nicoleta, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste