MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Buna mamici si viitoare mamici! Sunt din Ramnicu Valcea si tot aici am si nascut. Povestea mea incepe la inceputul anului 2016, cand am ramas insarcinata. Am avut o sarcina foarte usoara, fara greturi si stari de lesi tipic femeilor insarcinate.

Pe toata durata sarcinii, tot timpul mi-am spus ca voi face orice este necesar pentru a naste pe cale naturala. Decizia de a naste natural am luat-o impreuna cu doctora care mi-a urmarit sarcina, Gherzan Victoria, pe care o recomand cu cel mai mare drag si incredere.

Ultimul control a fost in data de 3 Octombrie, la 37 de saptamani si 3 zile, iar urmatorul control il stabiliseram pe 13 Octombrie cand urma sa si raman internata, dar de data aceasta doamna doctor s-a indoit ca vor fi sanse maxime sa nasc natural, eu avand hipotiroidism si in timpul sarcinii tensiune ridicata si retineri de apa foarte mari.

Vineri pe 7 Octombrie, la 38 de saptamani, o zi normala pentru mine, am mers la cumparaturi, la medicul de familie, am gatit si asa mai departe. La ora 16:30 am pierdut dopul gelatinos, iar in urmatoarea ora mi s-au rupt membranele. Am ajuns la maternitate unde m-a preluat domnul doctor George Branzan el fiind de garda.

La ora 19:30 eram deja in sala de travaliu. Mi-am dorit sa nasc natural, inaintea mea au nascut doua mamici, eu bineinteles cerandu-i voie domnului doctor sa privesc si eu. La ora 22:00 aveam dilatatie 3 cm, la 00:00 dilatatia era de 6 cm, iar la ora 2 deja 8 cm, urmand ca la 2:30 sa imi aud pentru prima data puiul, sa imi sarut fetita si sa ii spun cat de mult o iubesc.

A fost greu, cel putin ultimele 45 de minute, au fost cele mai grele si cele mai dureroase. Insa la ora 7 eram alaturi de fetita mea, simtindu-ma foarte bine, fara absolut nici o durere. Nu am cerut nici un fel de anestezie, singura fiind cea de dupa nastere, pentru ca mi s-a facut epizotomie.

Ii multumesc din suflet domnului doctor Branzan pentru ca a ales sa ma lase sa nasc natural si doamnei doctor Gherzan, pentru ca a tinut tot timpul legatura cu domnul doctor.

Am fost multumita de serviciile oferite de Maternitatea din Ramnicu Valcea. Am fost tratata foarte bine atat eu cat si fetita mea.

(Andreea, Ramnicu Valcea)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste