MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Dragi mamici, povestea mea a inceput Joi, 12 noiembrie cand am mers de buna voie la Spitalul Judetean Neamt pentru ca depasisem cu mai bine de o saptamana termenul. Nerabdatoare, am fost internata si sustinuta sa astept totusi pana cand bebe va fi pregatit sa vina pe lume, pe cale naturala, asa cum mi-am dorit.

Am facut un set de analize, totul era in regula, insa bebe era destul de mare si fiind prima sarcina (la 26 de ani) colegele de salon incercau sa ma convinga sa fac cezariana.

Am asteptat totusi pana a doua zi. La ora 22.40 au inceput contractii din ce in ce mai dese, si am aflat ca incepuse travaliul. Am tinut treze colegele de salon toata noaptea, in timp ce doamnele asistente verificau periodic dilatatia care intarzia sa apara.

Vazand ca bebe e mai nerabdator ca mine si insistand ca vreau sa nasc natural, la ora 6 dimineata am sunat-o pe doamna Doctor care mi-a supravegheat sarcina pe parcursul celor 9 luni (doamna Tataru Mariana).

Cu o rabdare iesita din comun, doamna doctor a ajuns de urgenta la spital, m-a incurajat enorm si impreuna cu medicul de garda m-au pus sa folosesc acea minge uriasa pentru a ma ajuta cu dilatatia si ruperea membranelor (daca zic bine).

Dupa ceva timp, la ora 11.40, am facut pentru prima data cunostinta cu bebe Radu care m-a speriat un pic la inceput primind APGAR mic.

A stat o perioada pentru investigatii, a facut si icter cat am fost spitalizati, insa totul a fost bine! In timpul acesta doamna doctor m-a vizitat zilnic si m-a asigurat ca totul va fi bine. Ne-am chinuit un pic la nastere din cauza ca mami nu prea stia ce are de facut.

Asadar, bebe a venit pe lume pe cale naturala, avand 4 150 grame si este o scumpete de baietel... are aproape 7 luni, s-a dezvoltat foarte frumos, nu am avut nici un fel de probleme de sanatate, exceptand un pic de rosu in gat, gangureste mult si inca papa lapte de la mami :)

Dragi viitoare mamicute...incercati pe cat posibil sa nasteti natural...nu este usor, insa merita din plin! Si alaptati cat de mult se poate! Eu pot spune ca am fost o norocoasa! Va pup cu drag!

(Iulia, Neamt)

P.S. Nu mergeti la spital inainte, decat daca e necesar. Pe langa faptul ca va plictisiti, acumulati mult stres care nu va face bine. Cel mai bine este sa asteptati momentul cand bebe e pregatit, acasa...atat pentru mami, bebe dar si pentru cei dragi. Noi deja ne gandim la bebe 2:)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste