MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Aveam termen 28 decembrie si mereu ma gandeam ce s-ar intampla daca baietelul ar aparea fix in ziua de Craciun. Pentru ca nu doream sa plec nicaieri din Bucuresti in ajunul nasterii, am invitat parintii la noi acasa iar pe 24 Decembrie am tot pregatit prin bucatarie cele necesare Craciunului.

Dupa dusul de seara, mi s-a parut ciudat ca, desi ma stersesem cu prosopul tot mi se udase lenjeria asa ca am pornit spre spital. Eram convinsa ca o sa ma intorc dar vroiam sa ma asigur ca e totul ok. Noroc cu tatal meu care a insistat sa luam si bagajul de maternitate si kit-ul pentru celulele stem.

Pe drum am sunat medicul ginecolog care mi-a urmarit sarcina (dna Dr Oprescu Daniela) iar aceasta m-a indrumat catre doctor Magurean, dumneaei fiind plecata din oras. Am ajuns la Maternitatea Polizu unde mi s-au rupt membranele cat timp mi s-a facut internarea.

Am avut un travaliu de peste 10 ore timp in care am plans ca un copil de durere, moasa venea, ma certa si imi spunea sa nu mai tip. Imi spunea ca ea trebuie sa se odihneasca, sa ma poata ajuta de dimineata sa nasc. A fost o nastere traumatizanta si pentru mine si pentru bebe.

Dupa 10 ore in care nu am reusit sa ma linistesc si imi simteam burta amortita de durere, am lesinat in timpul expulziei. Moasa impreuna cu femeia de serviciu au impins cu coatele in burtica si l-au scos pe baietel. Dinaintea expulziei reusesc sa imi aduc aminte cand cineva striga sa taie mai mult doctora ca e mare copilul iar ulterior imi aduc aminte cum era masat baietelul pentru ca nu respira.

Dupa cateva momente ne-am revenit amandoi: el vanat la capsor si cu scor Apgar 7 iar eu cu niste cusaturi pe care le resimt si acum dupa aproape 5 ani.

Recunosc ca urmatoarea nastere intentionez sa fie cezariana. Consider ca atat secolul in care suntem cat si evolutia medicinei trebuie sa ne ajute sa evoluam - nu suntem animale sa ne chinuim. Nasterea trebuie sa fie un moment de bucurie si nu startul unei traume/depresii. Nu merita sa riscam viata unui copil doar de frica unei taieturi pe burtica.

(Iuliana, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste