MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Am inceput sa am contractii neregulate si total nedureroase, ziua si noaptea inainte de culcare. In fiecare seara adormeam cu gandul ca a doua zi dimineata am sa ma trezesc cu membranele rupte si ca nasc repede si usor. Am avut asteptari legate de nastere si asta a incetinit procesul. In tot acest timp mi-am continuat activitatile cotidiene. Imi treceau diferite ganduri prin cap...la un moment dat simt ca mi se rupe apa si simt caldura ei pe picior.

Asta era la ora 00:00. Intr-un final ma las convinsa de sot sa mergem la spital. Asa in pijama cum eram, am luat halatul pe mine, bagajul la purtator, ne urcam in masina si mergem la maternitate. Sunt dusa intr-un salon intunecat cu 4 paturi goale ...eram singura singurica si mi se zice sa fac nani ca pana dimineata sigur nu nasc, ii spune sotului sa nu stea mult si pleaca ... eu cu aceeasi privire ucigatoare ii zic sotului ca nani puteam sa fac si acasa.

Era ora 5 cand in sfarsit vine asistenta, ma intreaba cat de dese sunt contractiile ..ii zic ca sunt la 2 minute ..ma urca pe masa, ma consulta si imi zice ..dilatatie 5 ... la ora 6 a venit din nou asistenta si imi zice hai sa te vad ... ma pune pe masa ma consulta dilatatie 8 si imi zice ...mai ai un pic si nasti, da-mi telefonul sa iti sun medicul, il suna ii spune de mine si ii zice sa se grabeasca ca nu mai am mult si nasc.

Sunt invitata in sala de nasteri pe masa, doctorul imi zice: Vali, daca impingi cum trebuie de trei ori, gata ai scapat. In asteptarea contractiei asistenta imi punea branula in mana, infirmiera toarna apa si ma spala cu rivanol jos, urmeaza o contractie imping dar forta mi se termina repede, medicul imi zice: concentreaza-te, trebuie sa impingi pe contractie de 3 ori, ii zic ca nu pot, dar mi-am pus in gand ca trebuie si urmeaza contractia, in timpul acesta mi s-a facut injectie cu xilina si epiziotomia ...si imping prima data din piept ....gresit ...imi zic singura in gand ..nu asa ...trebuie sa o faci ca lumea si trag aer in piept si mai imping o data, de data asta corect si mai repet o data ..in acel moment am simtit marea eliberare...bebele a iesit, si tipa cat il tineau plamanii, iar manutele si le-a dus la ochi, semn ca il deranja lumina multa din jurul lui.

Pe masa din stanga mea, medicul neonatolog l-a verificat rapid, l-a sters dupa care am avut onoarea sa il tin pe burta. Moment in care tipatul a disparut, copilasul meu iubit se linistise dintr-o data. Un alt moment unic si sublim care nu a durat decat 10 minute dar mie mi s-a parut o vesnicie ..imi doream sa nu il ia de pe mine ...dar a urmat si despartirea. Doctorului Alexandru Moraru, ii multumesc din suflet pentru tot ajutorul acordat, un medic de nota 10, un adevarat profesionist, cu mult calm si rabdare, il recomand cu mare caldura.

Viitoarelor mamici le doresc sa se informeze FOARTE mult, sa citeasca, sa-si puna semne de intrebare, sa caute raspunsuri si sa-si planifice nasterea in cel mai mic detaliu, astfel sa aibe nasterile la care viseaza, indiferent ca vor fi intr-o maternitate sau la domiciliu.

(Valentina, Ramnicu Sarat)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste