MotherKit
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Ma napadesc emotiile de cum incep a scrie primele randuri despre cum am nascut primul meu copil. O minunata fetita, Bianca. Am avut o sarcina relativ usoara, cu un cerclaj la 18 saptamani (cineva nu avea stare si vroia neaparat sa renoveze apartamentul).

Sarcina mi-a fost urmarita de catre Dr. Costeschi Nicoleta si am nascut natural (fara epidurala) la Spitalul Ilfov (zona Diham). Pe 6 aprilie, chiar de ziua mea, am fost la un ultim control pt a mi se scoate firul de la cerclaj. Bebita mai trebuia sa stea cam 2-3 saptamani in burtica.

Se pare ca m-a lasat sa imi sarbatoresc ziua de nastere si pe 7 aprilie la ora 5.40 m-am trezit din somn cu usoare dureri de burta. Am simtit nevoia sa imping, moment in care m-am ridicat din pat si s-a rupt apa.

La ora 7 eram la spital cu toate formalitatile facute. Totul a decurs foarte rapid si normal. La ora 8 eram in sala de nasteri. Aveam usoare contractii si asistentele roiau pe langa mine.

Au monitorizat permanent contractiile dar si evolutia bebitei. Am fost hotarata inca de la inceput sa nasc natural fara epidurala si medicul meu m-a sustinut fara doar si poate. Stapanirea de sine si pregatirea mentala pentru momentul nasterii au facut sa nu simt durere. Am nascut foarte usor si repede. La ora 10.10 am dat nastere unei fetite de 2800 grame si 51 cm. A luat nota 9.

Salonul in care am stat in cele 4 zile a fost impecabil. Curat, cald, linistit. Orice am avut nevoie, am cerut asistentelor. Foarte dragute si de ajutor. La a doua nastere voi opta tot pentru acest spital si cu acelasi medic.

Daca are vreo relevanta, atat am cheltuit pentru nastere:
- 600 lei medic - nastere ( am vrut noi sa ii dam drept multumire)
- 300 lei rezerva pentru 4 zile
- 50 lei neonatolog
- 100 lei asistente (se purtau prea frumos si a fost placerea mea sa dau ceva)
- 50 lei gauri pentru cercei - nu recomand... sunt strambe si trebuie sa le refac :)

Nastere usoara!!

(Alina, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!