Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Buna ziua! Ma numesc Giana Adina, sunt din Bacau si am nascut la Maternitatea Spitalului Judetean Bacau cu doamna doctor Zoican Gabriela. Sunt mama a trei copii, dar va voi povesti despre prima nastere. Primul copil l-am nascut pe 30 mai 2008 si am fost monitorizata si asistata de doctor Zoican.

Relatia dintre noi a fost una deschisa si m-am simtit comod cu doamna doctor la fiecare vizita, la fel si sotul caruia ii explica ce este cu mine si cu bebe. Desi am vrut cezariana pana pe aproape, doamna doctor m-a convins sa nasc natural pentru ca organismul imi permite si voi avea o nastere usoara deci am acceptat.

In ultimele doua saptamani m-a chemat la control din doua in doua zile si la ultima vizita m-a internat pe la ora 11 pentru ca aveam dilatatie 3 cm. Desi nu era de garda, in jurul orei 17 cand ma apropiam de dilatatia maxima, doamna doctor a venit la spital direct de la cabinetul ei privat si a fost alaturi de mine... am putut sa o strang de mana cand aveam contractii puternice, sa-i spun tot si de toate.... m-a incurajat mereu si m-am simtit in largul meu cu ea.

Travaliul cel mai dureros a durat cam 3 ore dar am facut fata cu bine datorita asistentelor care m-au supravegheat. Una dintre ele ma mangaia pe frunte si ma umezea cu apa rece pe fata si pe buze. Epiziotomia a fost bine facuta astfel ca la externare doamna doctor mi-a putut scoate firele si am apreciat ca nu m-a lasat pe mana asistentei de la spalaturi.

Cat am stat internata adica 5 zile doamna doctor m-a vizitat zilnic si m-a ajutat sa obtin si o rezerva pt mine si bebe. Nu am ce sa-i reprosez ci doar sa-i multumesc.... drept urmare si la a doua nastere tot cu doamna Zoican am mers si a fost mult mai usoara decat prima deoarece stiam ca trebuie sa-i ascult intocmai indicatiile. Minusurile se indreapta catre sectia de maternitate care nu era deloc renovata.. cu var scorojit, mobilier vechi, lenjerii vechi si atmosfera apasatoare.

Unele asistente de la nou-nascuti erau foarte dragute si m-au invatat de toate... tin sa-i multumesc doamnei Brandusa care s-a nimerit sa fie prezenta la cei trei copii ai mei... altele insa tratau mamicile cu superioritate si fara blandete, dar au trecut toate.

La ultima nastere, in 2014, maternitatea era renovata... saloanele sunt dotate cu aer conditionat, frigider, jaluzele, geamuri termopan, paturi noi rabatabile, baie in fiecare salon cu apa calda non-stop... Acum exista saloane cu 4 si cu 2 paturi, nemaifiind nevoie de rezerve. Per total fost chiar bine si nu am simtit nevoia unei maternitati private.

Ca sugestie ar fi schimbarea atitudinii unor asistente care, femei fiind, nu empatizeaza mai ales cu mamicile aflate la prima nastere care au nevoie de sfaturi si incurajari, nu de vorbe grele, refuzul de a ajuta si nepasare.

(Giana, Bacau)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste