MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Aveam 39 de saptamani si cateva zile, asteptam cu nerabdare venirea bebelusei dar ea nu era prea grabita sa vina. Impreuna cu medicul am decis sa imi provoace nasterea pentru ca bebe avea o greutate mai mica decat ar fi trebuit si sa nu il lasam sa se chinuie prea mult.

Vorbisem cu medicul si stabilisem ca Luni seara la ora 20 sa fiu la spital. Luni seara impreuna cu sotul, cu bagaj, cu totul pregatit ajungem la spital. O asistenta foarte draguta ne intreaba ce dorim, o intreb daca este medicul si ea imi spune ca nu, doar Marti dimineata intra de garda. Ii explic ca medicul m-a chemat dar ea imi spune ca nu stie nimic si trebuie sa sune medicul sa vorbeasca cu el.

Ma intreaba numele si il suna pe medic. Medicul spune ca nu stie despre cine e vorba. Am ramas socata cand a spus ca nu stie despre cine e vorba cand eu fusesem la ultimul control in urma cu 3 zile si am fost la el la cabinetul particular in fiecare luna la control si in ultimele 3 saptamani am fost o data pe saptamana.

Asistenta ma duce in sala de travaliu, completez toate formularele necesare si imi spune sa ma odihnesc ca dimineata dupa ce vine medicul voi naste. Sotul pleaca, eu incerc sa adorm dar emotiile, teama ma cuprind. Nu m-am odihnit deloc, nerabdarea era mare. Dimineata la prima ora vine sotul, apare medicul si totul e pregatit.

Asistenta imi pune o perfuzie si imi spune sa stau linistita in pat ca durerile vor veni in curand. Dupa o ora erau doar dureri foarte rare si de o intensitate slaba. Sotul mi-a fost alaturi pe toata durata travaliului ceea ce m-a ajutat foarte mult. Dupa doua ore durerile erau mult mai intense, la un moment dat chiar insuportabile. Trei ore a durat travaliul dar ultima ora a fost groaznica.

Durerile erau din ce in ce mai mari, simteam ca ma sufoc, cu oxigenul la nas, sotul traumatizat imi flutura prosopul ca nu mai puteam respira. Moasa era mereu langa mine in comparatie cu medicul care a venit o singura data la mine pe timpul travaliului. La un moment dat simteam ca bebita vrea sa iasa..

A sosit si momentul mult asteptat, bebita era nerabdatoare sa vina pe lume. Moasa m-a dus repede in sala de nasteri si pregatea totul pentru nastere. Sunase medicul, neonatologul dar eu nu mai puteam, simteam tot mai tare ca pitica impinge. Apare medicul, ma urc pe masa si la a treia impinsatura vine bebe. In 5 minute am nascut. Eram in al noualea cer, mi-a trecut orice durere, emotiile si fericirea m-au cuprins.

Momentul in care am vazut-o si i-am auzit primul scancet a fost cel mai fericit din viata mea. Nasterea fiecarui copil este un moment unic si de fericire maxima. Dupa ce au spalat fetita mi-a adus-o asistenta si a pus-o pe pieptul meu, moment in care ea s-a oprit din plans...si am inceput eu sa plang de fericire.

Dupa doua ore de stat in sala de travaliu sa imi revin, m-am ridicat din pat si am rugat asistenta sa ma duca pe sectia de Neonatologie sa imi vad fetita. Toata lumea a ramas uimita cand a vazut cum de pot sa merg singura, sa rad si sa nu ma vait ca ma doare ceva. Dupa ce m-au mutat in salon mi-au adus si fetita, am pus-o la san si a inceput sa manance.

A fost un moment extraordinar. Iubire, protectie, alint din prima clipa. Fetita a fost cu mine in salon pe toata perioada cat am stat in spital. Pot spune ca de medic am ramas usor dezamagita de atitudinea si interesul fata de pacient, pe cand moasei care m-a ajutat foarte mult si a fost mereu langa mine ii sunt foarte recunoscatoare.

Medicul neonatolog un om extraordinar care s-a implicat foarte mult in ceea ce priveste copilul. Am ramas impresionata de sectia de Neonatologie unde am stat cu bebe in salon, curatenie si intrarea vizitatorilor interzisa pe sectie, ceea ce mi se pare foarte ok pentru nou-nascuti.

Asa a decurs cea de-a doua nastere a mea, acum avem 4 luni si ne bucuram de fiecare clipa alaturi de zanica noastra mica!

(Alexandra, Hateg)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste