MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Buna, burtici si mamici cu pitici! Acum 4 ani, am nascut un baietel perfect la Spitalul Filantropia din Craiova, cu doctor Magda Manolea. Am avut cerclaj in sarcina de la 4 luni si jumatate si a trebuit sa stau la pat, insa a meritat.

Retrospectiv, poate nu as fi avut nevoie de cerclaj neaparat, dar frica era atunci mai mare pentru mine, deci nu am vrut sa risc. Nu am fost suficient de bine informata, ceea ce as reprosa acum medicului, dar intrucat totul a decurs ok, nu mai conteaza- oricum, am invatat din asta, asa ca la a doua nastere am stiut ce sa fac.

Nasterea a durat 6 ore, din momentul in care mi s-au rupt membranele sipana in momentul expulziei. La ora 9 seara am experimentat ruperea apei, la 10 eram internata in spital, dar dilatatia era inca mica. Am fost monitorizata si mi s-a facut perfuzie cu oxitocina, ceea ce a grabit travaliul.

Nasterea in sine a fost grea, dar naturala, fara epidurala; am reusit sa nasc la ora 2.50 doar cu ajutorul unui cot in stomac-acolo l-am simtit, oricum, iar dupa nastere am sangerat mult. De aici, a inceput o serie de complicatii- pierdere de sange, perfuzii cu fier care nu dadeau rezultat, transfuzie de sange, soc anafilactic, adrenalina de urgenta, terapie intensiva unde am stat 3 zile-timp in care nu mi-am vazut bebelusul.

Toti medicii erau super speriati, nestiind ce se intampla- devenisem vedeta spitalului, se pare, toti se perindau pe la patulmeu, din sfert in sfert de ora, sa ma intrebe cum sunt. A trecut episodul, am revenit la perfuzii cu fier si mi-am revenit. Baietelul a avut 3.5 kg si 51 cm. Conditiile de cazare au fost ok, cu exceptia lipsei baii in camera- trebuia sa merg de-a lungul unui
culoar imens pana sa ajung acolo.

Personalul a fost atent, dar nu foarte comunicativ cu privire la starea de sanatate. Medicul meu a fost ok pe durata sarcinii si dupa nastere, desi as fi vrut sa fie putin mai sigura pe ea.

A doua nastere s-a intamplat acum 10 zile, la Maternitatea Giulesti, cu doctor Rosca Roxana- ne-am inteles ok in timpul sarcinii si m-a facut sa inteleg multe chestiuni pe care le aveam ca incomplete de la prima nastere.

Si acum aveam risc de avort in saptamana 28, dar nu am vrut sa fac cerclaj, dupa ce m-am consultat cu dumneaei. Am facut tratament cu Utrogestan si am statla pat cat am putut de mult. Ruperea membranelor m-a trezit din somn la 6 dimineata, la 7 eram la spital si la 8 nasteam natural, tot fara epidurala, o fetita de 3.3 kg (desi ecografiile aratasera ca ar fi mult mai mica, chiar in urma
cu vreo 2 saptamani) si 52 cm.

Mi-a placut enorm de moasa, doama Nuti- o femeie calma, amuzanta si care m-a ajutat fara cot in abdomen - mi-a pus doar mana pe burtica si m-a rugat sa imping inspre ea- asta am facut, fara sa tip- ca la prima nastere. Acum am respirat mai bine, am fost mai relaxata si am avutincredere in cei care ma ingrijeau.

Conditiile din spital sunt foarte bune, baie exista in camera, confort ok. Singurul lucru pe care l-as avea de reprosat ar fi, inca o data, lipsa comunicarii - atat de la asistentele din Ginecologie-lauze, cat si de la Neonatologie.

In ambele locatii, nu exista sau nu se respecta intimitatea femeii si bebelusii sunt separati de mamici, ceea ce nu prea e ok, dar asta ajuta la refacere, intrucat este necesara odihna. La Craiova, nu am fost intrebata daca doresc vaccinarea copilului sau nu si nici nu mi s-a facut fisa la internare, ca la Bucuresti- practic, la Craiova, nu exista receptie (poate intre timp s-au mai schimbat niste aspecte, dupa renovarea spitalului).

De asemenea, li se da glucoza la bebelusi in Giulesti, fara sa ti se spuna de ce. Un aspect care m-a deranjat la Giulesti a fost acela ca, atunci cand ni s-a facut externarea, neonatologul nu a fost de fata sa ne explice diverse aspecte, avand doar informatii generale si incomplete din ziua precedenta, cu ocazia unui control rapid.

Ar mai fi si alte detalii, insa fiecare experienta e unica si ce deranjeaza pe cineva poate sa reprezinte un detaliu nesemnificativ pentru altcineva. Sanatate viitoarelor mamici si nastere usoara!

(Ingrid, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste