Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Buna, numele meu e Valentina si vreau sa va impartasesc experienta mea atunci cand am nascut. In data de 30.11.2014 m-am prezentat la doamna doctor la un control de rutina, aveam deja 38 de saptamani.

Burta mi se intarise rau, eram dilatata vreo 2 cm iar doctora mea a decis ca e mai bine sa nasc atunci. Doctora care m-a supravegheat pe tot timpul sarcinii este Tabacu Carmen, iar nasterea a avut loc la un spital de stat SPITALUL NR.2 din CRAIOVA, jud Dolj, iar eu am optat pentru nastere naturala pentru ca recuperarea este mult mai usoara (eu deja dupa cateva ore de la nastere umblam pe holul spitalului de ziceai ca nici nu am nascut :))

Era undeva in jur de ora 1 cand a inceput toata povestea, pe la ora 2 doamna doctor mi-a pus o perfuzica ca sa inceapa contractiile. Si da-i si tine-te ca au inceput ... :). Era ca o durere "surda" care nu mai inceta, contractiile tot mai dese iar eu abia abia ma dilatam un cm pe ora .

Toata povestea asta cu contractiile a durat vreo 7 ore, timp in care doamna doctor mi-a fost mereu aproape si inca doua infirmiere d-na Mirela iar la cealalta nu i-am retinut numele dar vreau sa le multumesc enorm ca m-au "bibilit" ca pe copilul lor si m-au incurajat mereu. Dupa lungi si lungi contractii care parca nu se mai terminau , aud " hai sus pe capra" :)) zic acum sa te tii sa vezi dureri, mai citisem eu ceva ca cica durerile nasterii sunt echivalent cu cateva coaste rupte zic na sa te tii dureri acum dar na! asta e, trec si peste asta.

Dar prima tentativa pe capra nu mi-a reusit. Apoi la vreo ora era in jur de 9 seara iar "hai sus pe capra" si dai si impinge, impinge, respira. Si intr-un final dupa vreo 20-30 minute (bine mie mi s-a parut ca au trecut doar 10 minute) i s-a zarit capul lui bebe. Si tot auzeam "Hai Valentina, bravo mai ai putin impinge tare, hai curaj" ....

Doamna doctor a recurs la epiziotimie ca sa nu ma rup mai rau si a facut o mica taietura. Si gata am simtit ca ceva mi-a luat durerea cu mana cand bebe a iesit afara. Era asa de curata, alba, dar nu zicea nimic, m-am panicat si intrebam de ce nu zice nimic? Nimeni nu raspundea.

Bine mie secundele alea mi s-a parut ca au fost minute ca eu intrebam si nu auzeam nimic dar de fapt cred ca era ceva normal, si apoi aud " Oaaaa" bebe plangea, zic aaaa am scapat, bebe e bine.

Bebe fiind fetita, de 2,800 grame. Pe ea au dus-o la neonatologie cu ceilalti bebei iar eu am ramas pe capra ca sa ma coase doamna doctor. Iar in tot timpul asta parca si uitasem de dureri, eu intrebam cand pot sa pun cercei la fata, fel si fel de intrebari si radeam intruna.

Pana si doamnele infirmiere radeau cica "Uita-te la ea ce chef de viata are, ea e pe masa de nasteri si vorbeste de cercei :)))". Apoi am stat in spital 5 zile unde am avut super conditii, cu toate ca e spital de stat a fost recent renovat si era totul impecabil. Si personalul atat de dragut. Tin sa multumesc enorm doamnei doctor TABACU CARMEN si doamnelor infirmire care nu stiu ce m-as fi facut fara ele. Mi-au dat multa putere si incredere. Si fetelor nasterea naturala chiar nu e grea, nu e asa cum se aude vai sa vezi ce dureri. Sunt intr-adevar dureri, dar nu chiar asa. Bebe acum are 7 luni este o fetita foarteeee cuminte si sanatoasa si inca papa laptic de la piept. Are 70 cm si 8,5 kg.

(Valentina, Craiova)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste