MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Se intampla sa fie intr-o joi, 20.11.2014, cand aveam 37saptamani +6 zile...Pe la 4:30 mi s-a rupt apa. Nu m-am speriat deloc, dovada ca nu l-am trezit imediat pe sotul meu, ci abia dupa jumatate de ora. Si nu l-am trezit ca sa intre in panica (chiar daca el a intrat), ci doar ca sa bem cate o cafea.

Nu aveam dureri deloc. Faceam dus la fiecare 5 minute, deoarece se scurgea acel lichid si imi udam pantalonii. La ora 8 l-am sunat pe doctorul meu, domnul doctor Mihalcea Dan de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Sigur ca mi-a zis sa ma prezint la spital.

La 9 am ajuns la spital. Incepusem sa am niste dureri suportabile pe care eu le credeam contractii :D Dupa consult, mi-a zis ca nu sunt dilatata, dar ca am membranele rupte si dupa ce am facut actele, m-am schimbat si am ajuns in sala de nasteri. Acolo m-a luat in primire moasa, o doamna foarte de treaba pe care nu am retinut cum o cheama.

Mi-a luat un pic de sange, mi-a pus o perfuzie si am stat pe un pat pentru monitorizare. Moasa s-a comportat exemplar cu mine, parea ca sufera si ea cand au inceput adevaratele contractii. Ma mangaia, incerca sa ma distraga si sa imi arate fulgii mari de zapada care cadeau din cer pentru prima oara in acel an. Contractiile erau din ce in ce mai dureroase, dar spre deosebire de alte mamici care efectiv "urlau" de durere, eu nu puteam deschide gura nici macar sa raspund intrebarilor medicului (intrebari de genul cum o sa il cheme pe baiat etc.).

Imi era foarte somn, pentru ca nu dormisem cateva nopti inainte din cauza insomniilor care m-au bantuit in ultimul trimestru de sarcina. Nu stiu cand au trecut 4 ore de travaliu, ca medicul imi zice: Gata,deschide ochii ca in maxim 15 minute trebuie sa nasti. Asa a si fost. Am impins de cateva ori si a iesit comoara de baiat de 3300g si 51 cm, perfect sanatos. Din momentul acela mie mi-a trecut somnul si ma uitam la el cum il curatau.

Mi l-au adus pe piept si l-am sarutat pe frunte...o emotie si un sentiment care nu poate fi descris in cuvinte. In timpul nasterii m-am fisurat un pic si a trebuit sa mai stau pe masa, dupa care m-au mutat intr-o rezerva, desigur, in perfuzie pentru aproximativ 6 ore. Pe la 21 seara m-au dus in salon cu puiutul meu si de atunci am stat nedespartiti. A treia zi am plecat acasa.

(Geanina, Iasi)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste