Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Pe 30 octombrie 2014 am nascut la Maternitatea Medlife Grivita. Asteptam sa vina bebe cu o saptamana dupa, dar ea s-a hotarat ca e timpul sa apara. Bebelina prezenta in ultima luna numai cu cordonul de gat..

Am observat o usoara ingrijorare la doctor pentru asta, dar eu nu m-am alarmat deloc.

Am fost la control Martea si parea ca totul e in regula ca bebe sta foarte bine in burtica..dar surpriza.. miercuri spre joi noaptea m-am trezit cu o senzatie intensa de pipi si cu dureri de burta si de spate.

Am revenit in pat, dar dupa 10-15 min iar aceleasi senzatii, si asa au continuat pana am zis ca asta e sigur..incepe travaliul. Nu erau dureri grele deloc. Am monitorizat fiecare contractie si vedeam ca nu se intensifica foarte rau.

Am mers si mi-am facut baie cat de relaxanta am putut, am pregatit micul dejun si intr-un final l-am trezit pe sot sa ii zic ca dupa micul dejun mergem la spital ca eu nasc. Se uita la mine de parca inca visa...nu putea sa priceapa ce ii zic. :) Intr-un final l-am convins ca asta e si pe la 8 dimineata am ajuns la spital.

La camera de garda au constat ca am contractii adevarate si ca e ok. A venit domnul doctor si m-a consultat, a confirmat ca e inceput travaliul si ca usor usor o sa dureze pana la dilatatie si altele.

Am ajuns in sala de travaliu si nu stiu cand au trecut aproximativ 3 ore ca deja contractiile le resimteam foarte puternice. Domnul doctor a monitorizat bataile inimii bebelusului si contractiile mele.

Apa nu mi s-a rupt deloc, si doctorul a intervenit ca sa rupa membranele. De aici incolo am avut durerile mult mai mari. De aici la contractii era foarte important ca bebe sa fie bine cu acel cordon strans de gat.

Domnul doctor a trecut la un moment dat printr-o mare sperietura ca nu se auzeau prea bine bataile inimii. A chemat rapid un ecograf si asa a depistat ca bebe coborase foarte jos si se miscase ca lumea .. s-a linistit. Am vazut pe fata lui cum a rasuflat usurat ca e totul ok.

Am ajuns imediat la dilatatie 4cm. Urma sa imi faca epidurala medicul anestezist. A sosit si anestezistul .. mi-a montat cateterul .. pus solutia pentru epidurala, si toata lumea imi zice ca acum o sa fie mult mai bine ca nu o sa simt contractiile asa dureroase.

Dupa nici cateva minute vine o contractie puternica si simt nevoia sa imping. Le zic moaselor ca am senzatia de impins.. se uita la mine uimite si zic..sigur?? ...daaaa..imediat m-au luat si m-au dus in sala de nasteri ..m-au pus pe masa, a inceput doctorul sa vada ce se intampla sa se pregateasca si de epiziotomie si asta era... am avut 3 senzatii de impins (le-am simtit ale naibii de intense..asa ceva n-am mai trait vreodata) si la a patra deja a iesit bebelina.

S-au uitat la ceas 12 fix. Yupppiii .. Domnul doctor a intervenit imediat la bebelina sa-i dea jos cordonul si sa fie bine pentru ea. Acum minutele zici ca au zburat cu adevarat. Nu stiu cand mi-au pus-o in brate si i-am dat primul pupic..parca eram in vis.
A urmat coaserea taieturii aproximativ 30 min. Si apoi gata inapoi in pat normal. A venit si bebelina, am tinut-o in brate am pus-o imediat la san si pac.. ea are deja instructiuni de ce trebuie sa faca.

Dupa 2 ore am ajuns in salon, a ajuns si bebelina apoi iar la mine si de aici totul e poveste. Gata..fara dureri si fara probleme grele :-)

Nasterea bebelului meu a fost destul de scurta si intensa. M-am simtit in mare siguranta tot timpul alaturi de domnul doctor, de moase si de toate asistentele. Si doctora neonatolog a fost minunata.

Toti sunt oameni cu calitati bune si fara ei as vedea nasterea ca o adevarata povara si ingrijorare. Multumesc din suflet domnului doctor, si il recomand cu mare caldura.

(Andreea, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!