Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
La Eva, in Ianuarie 2012, la controlul din saptamana 39 medicul a constatat ca nu mai are lichid, ca nu se mai simte bine. Si a decis ca nasterea sa aiba loc a doua zi. Nasterea a fost naturala, provocata (membrane rupte de medic), cu anestezie epidurala.

Inainte sa-mi faca anestezia am avut niste cotnractii dese si dureroase (fara sa tip, asa cum le auzeam pe "colegele"), dar mi-au cam dat lacrimile. Cred ca mi-au facut si o injectie la un moment dat, pentru ca stiu ca am fost destul de "ametita" in timpul travaliului.

Mi-a rupt membranele in jurul orei 10 si am nascut la 14.35.

La Tudor, 1 an si 3 luni mai tarziu, nasterea a fost similara, tot cu membrane rupte de medic si anestezie epidurala. Anestezia mi-a facut-o destul de tarziu, aveam dilatatie 6.

Atat moasele, cat si anestezistul mi-au propus o nastere fara anestezie, dar am refuzat si am cerut sa mi se faca. Spre deosebire de prima nastere, aici anestezia a fost un pic mai superficiala ("ca in vest", cum a spus anestezistul cand i-am relatat ce am simtit) si am simtit si contractiile, si expulzia.

La ambele nasteri mi-a placut ca nu am stat singura in sala. Au fost student, rezidenti si alte cadre medicale care veneau destul de des sa-mi ceara diverse informatii (greutate, inaltime, tensiune etc). Nu sunt sigura ca le-am dat aceleasi informatii tuturor, pentru ca eram destul de confuza...

Cred ca la fel as vrea sa se intample si la o viitoare (potentiala) nastere :)
Cu o exceptie: epiziotomia de la prima nastere, care a fost extrem de neplacuta si dureroasa cateva saptamani.

(Geanina, Bucuresti)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!