Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4

Era o zi de marti, eram singura acasa si ma apucase gatitul, budinca, salata. Am stat in picioare cam un sfert de zi prin bucatarie. Apare si sotul meu in jur de ora 22, budinca era inca in cuptor si la un moment dat simt o contractie Spune el: sun-o pe doamna doctor, zic eu: mai asteapta putin...nu prea aveam chef sa ma internez la spital noaptea.

Ne mai plimbam prin casa, el se aseaza la masa si incepe sa se joace cu un pachet de carti.Il pun sa-mi cronometreze contractiile, dar tot pierdeam sirul. O luam de la capat pana ne prindem ca e cazul sa o sunam pe doamna doctor, care surpriza!, nu raspunde. Bagajul era facut de mult, aveam o geanta de vreo 15 kg cu tot ce vrei si nu vrei (80% nu le-am folosit), ne imbracam si hai la spital! Se facuse ora 23 pana am ajuns noi la Polizu, mergem la camera de garda, zicem ca sunt pacienta dnei doctor, e pe aici prin spital - ni se spune, a avut o cezariana.

Ce bine, zic eu, de fapt nu-mi faceam inca mari probleme...Dupa procedurile de rigoare, ma urca la sala de nasteri, cu geanta aia mare si grea pe care o taram dupa mine, ca pe sotz nu l-au lasat sa intre, dar nici nu m-a ajutat nimeni. In fine mi se arata o sala, intru, ma asez si incep sa sun din nou la dna. doctor. tot nimic. ii trezesc si pe ai mei din somn, le zic ca gata, incepem -mai rau am facut ca mama nu a dormit toata noaptea gandindu-se la mine. Contractiile erau regulate, cam la 7 minute, si destul de puternice.

Ce sa o mai lungesc atata mi-am petrecut noaptea in contractii regulate, singurica, fara sa ma bage nimeni in seama, ca deh nu eram pacienta lor. Dna doctor dupa zeci de apeluri a sunat la un moment dat, era 3 dimineata, si dupa ce i-am povestit eu, am dat telefonul unui doctor de acolo, care imi facuse internarea, care i-a spus sa stea linistita, ca nu e nici o urgenta cu mine, ca nu nasc inca (desi nu se mai uitase la mine de cand m-a internat!) asa ca a stat linistita! A aparut la 8 dimineata, ca o floare, cand eram cu dilatatie maxima, numai buna de nascut.Nu am putut sa ma supar pe ea, am avut ghinion, daca sunam cu 1/2 ora mai devreme o prindeam, avusese o cezariana, iar apoi obosita fiind se culcase prin spital.

Imi aduc aminte de gandurile pe care le aveam atunci, ca senzatiile le-am uitat deja. Eram in stare sa ma vand pe mine si pe familia mea, numai sa nu ma mai doara asa...Vorbisem de epidurala, nu a fost sa fie... In fine, la 8 dimineata am nascut (5 minute a durat nasterea propriu-zisa) natural desi Mara era in prezentatie pelviana, 3400 kg si 54 cm. Imi aduc aminte de asistenta care m-a invatat cum sa imping si ma uda pe fata cu apa rece. Nu cred ca am simtit vreodata o usurare mai mare ca in momentul in care ma tampona cu apa rece.

Nu stiu cum o chema, nu i-am dat nici un ban, dar gandurile mele bune sigur ajung la ea. Ne-am mutat apoi in rezerva Medicover (platita) unde am stat regeste, toti trei. In 3 zile eram acasa. In poza o vedeti pe Mara, minunea mea, la 6 luni. Sanatate la toata lumea! ( BUBI 2003)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!