Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Ma numesc Alexa Carmen si sunt mamica a doi copii frumosi: Mihai Forin - 4 ani jumate, si Oana Elena 4 saptamani. Mihai a venit in viata noastra imediat dupa casatorie; a fost o sarcina usoara, urmata de o nastere naturala usoara, un pic cam devreme la 34 de saptamani, la Maternitatea Oradea cu dr. Szasz Florin.

Fiind RH negativ, sotul pozitiv, a trebuit sa fac o injectie dupa nastere pentru al doilea copil.

Oana s-a lasat asteptata. Am reusit mai greut sa raman insarcinata (dupa vreo 3- 4 luni de incercari), iar dupa ce am ramas insarcinata am avut primul hop de trecut.

Imediat dupa ce am aflat ca sunt insarcinata (in urma testului de sarcina), am ajuns la urgente cu dureri foarte mari, si nu reuseau sa-si dea seama de ce. Eram suspecta de sarcina extrauterina.

Dar ca norocul am trecut peste acest hop, si a urmat o perioada de repaus, urmata de faimoasele greturi matinale. Care in cazul meu erau pe perioada intregii zile. A fost un pic mai greu, avand inca un copil de care trebuie sa te ocupi, dar am reusit cumva.

Pe la 6 luni de sarcina am avut o criza de rinichi care a necesitat o spitalizare de 2 zile, dar am trecut si peste asta.

Pe cum evolua sarcina spre termen, imi era tot mai greu sa ma deplasez. La 34 de saptamani, doamna doctor Tira Mirela mi-a administrat o injectie pentru dezvoltarea plamanilor bebelusului, in cazul in care vine mai repede, ca si fratiorul ei.

In data de 07.05.2014, Miercurea seara (36 de saptamani), au inceput contractiile. M-am dus la maternitate in ideea de a nu fi ceva in neregula, nicidecum pentru a naste, in opinia mea. La controlul fizic, doamna doctor Tira Mirela mi-a spus ca sunt dilatata 5 cm si ca sa-mi aduca cineva bagajul pentru ca voi naste.

Apa nu mi se rupseSE, iar contractiile erau suportabile. Am fost un pic surprinsa dar m-am conformat. Dupa 30 de minute , mi s-a dat prima doza de calciu; apoi mi-au rupt apa, si a urmat a 2-a doza de calciu. Durerile ce au urmat au fost mult mult mult mai intense ca in prima nastere.

Dupa 3 ore de la prima doza de calciu, la ora 3.10 minute in data de 08.05.2014, a venit pe lume Oana Elena. O greutate de 3200 de grame si 51 cm.

In prima zi dupa nasterE nu mi-au dat-o in brate, fiind tinuta in incubator, dar fara a avea probleme, ci doar pentru a fi ei siguri ca se adapteaza bine la viata extrauterina.

Cand am primit-o vineri, a luat direct sanul, si a mancat cu o pofta uriasa. Am venit acasa, iar fratele cel mare a fost incantat sa ne vada, si a primit-o fara probleme in camera lui.

La 2 saptamani dupa nastere am inceput sa am probleme cu rinichii, probleme care s-au rezolvat doar dupa o interventie laparoscopica pentru eliminarea unei pietre de 8 mm. Spitalizarea a durat 2 zile, dar au fost groaznice fara copii mei.

Mi-a fost frica sa nu pierd laptele de la san, dar am reusit sa mi-l pastrez iar acum incepem sa mancam exclusiv de la san. A avut 2 zile de completare cu lapte praf.

La varsta de 4 saptamani, fetita noastra are 4.100 de gr, si parca ar fi fost in viata noastra tot timpul.

(Carmen, Oradea)


Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste