MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Intrebarea care mi-a macinat creierii toata sarcina, a fost daca sa merg sa nasc la maternitatea Eva, este o maternitate privata din orasul nostru, sau la maternitatea de stat. Am vizitat maternitatea Eva, lux, servicii profi, voie buna. Chiar am plecat bine dispusa si sigura pe mine. Numai ca aceasta stare de bine in loc sa ma faca sa-mi bag mintile in cap, mai rau m-a ametit.

Si pe masura ce se apropia data probabila a nasterii parca un spiridus din capul meu imi soptea ca potfoarte bine sa nasc si la stat, ca doar atatea femei nasca la stat.

Pana la urma, ati ghicit, am nascut la maternitatea Brasov de stat. Si m-am saturat de nascut! Am avut pregatita de acasa trusa de epidurala. Cand s-a rupt apa era 3 noaptea, am urlat la sotul, eram cam isterica dela emotii, sa nu carecumva sa uite trusa. El alerga in cerc in mijlocul sufrageriei ca un titirez..

Pana la urma ne-am imbarcat,eu cu trusa in brate. Degeaba, ca cine nu a mai putut de trusa mea...Uite-asa a nascut a noastra fara epidurala si trusa a ramas neatinsa.

La inceput medicul de garda si moasele mi-au zis ca e prea devreme, apoi ca e prea tarziu. Cine sa mai inteleaga ceva!

Am suportat toate durerile posibile, m-au trecut ape, eram fleasca, frisoane, crampe, toate cele. Si mi-e cam jena sa va spun, dar mai bine sa stiti inainte, ca mie nu mi-a spus nimeni. Eu am facut putin caca la nastere si nimeni nu s-a mirat! Ba chiar moasele au zis ca majoritatea patesc asa.

Doctorul a fost ok, mi-a facut epiziotomie dar a lucrat bine, s-a vindecat repede si nu a ramas mare semn.

In legatura cu personalul..moasele au fost cat de cat ok, dar asistentele horror. Daca nu cotizam nici nu se uitau la mine. Parca nu ma vazusera cu 2 ore inainte.

Sederea in spital a fost oribila, nu puteam folosi liftul, vizitatorii mei - sotul, parintii nostri, au urcat de le-a venit greata si au coborat. Ca in spital iti mai trebuie una, alta, sunt drumuri de facut.

Iar asistentele ne radeau in nas si se plimbau cu liftul dupa bunul plac.

Ce sa spun, la stat e altceva, in camera nu ai intimitate, nu vezi copilul cand vrei si toata lumea te trateaza de sus, te umileste, te ia la per tu fara pic de jena.

Si tu ce sa mai zici...mai ales daca esti pe capra :)

Regret ca nu am mers la privat, am o minunatie si pana la urma si la coada asta e tot ce conteaza!
( Ancuta, Brasov)

Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste