MotherKit
itsy bitsy asculta live
mamici celebre C
Sfatul Spe4
Am nascut acum 12 ani, pe 31 ianuarie. S-a intamplat, totusi, cu mult timp in urma si s-ar putea sa nu va intereseze. Eram acasa, in comuna Sacele din judetul Constanta cand s-a intamplat sa vina pe lume.

 

Vreau sa va marturisesc ca nici daca as naste acum nu as avea bani sa merg la medic pentru toate acele consultatii si echografii necesare in timpul nasterii. De aceea, am facut ceea ce ar face orice mamica saraca si am asteptat sa vina sorocul, dorindu-mi un baietel, dar nestiind ce-mi va da Dumnezeu. 


Cel putin in privinta aceasta am avut o surrpriza. Asadar, la momentul acela, cumnatul meu a venit si m-a luat cu masina si m-a dus la maternitatea Spitalului Judetean Constanta. Acolo, am fost tratata ca orice om sarac, avand totusi noroc cu sora mea care mai baga cate un ban in buzunarul doctorilor si-al asistentilor.

Am fost taiata pe viu si apoi cusuta, s-au purtat ca niste brute, dar macar am avut un baietel sanatos. Am nascut natural dar a fost cumplit. Si baiatul tratat foarte urat. Il schimbau numai cand aveau ceva in buzunar si trebuia sa cumpar si scutece si toate cele.

Ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem sanatosi, el mult mai mult ca mine - mi s-a desfacut taietura intre timp pentru ca nu au avut nu stiu ce ata si m-au cusut doar asa, de forma - dar, din pacate, situatia nu s-a schimbat mai deloc in 12 ani. Am vecine care au nascut la randul lor si la fel au dus-o. Am auzit ca s-au deschis centre si clinici de maternitate dar costa incredibil de mult si persoane ca mine sunt mult mai multe, decat cele care isi permit luxul sa nasca in conditii "sanatoase".

Din pacate, cam aceasta este situatia in Constanta si nu ma refer numai la partea de maternitate. Din ce in ce mai multa lume prefera sa mearga la Bucuresti decat sa aiba asemenea tratatamente din partea medicilor de aici, care pun diagnostice gresite si nici macar nu se uita la tine daca nu-i asiguri alocatia zilnica.

Ar fi foarte bine sa ia cineva cumva atitudine si sa stim ca banii pe care ii dam la sanatate nu sunt luati degeaba din salariu. Ar fi bine sa merite ceva in tara asta.

Va multumesc! (Tudorita, Constanta)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste