Oferte târg online
itsy bitsy asculta live
crese si gradinite
Sfatul Spe4
Ne aflam intr-o seara de Luni 19.11.2012, stateam de vorba cu mama mea despre ce se intampla, cum realizezi ca trebuie sa nasti, mama imi povestea cum este cu "ruptul apei", si ce urmeaza dupa, apoi m-am dus la toaleta, acolo am observat un firicel de sange, am venit inapoi si i-am spus mamei, dupa care am sunat-o pe doamna doctor.


A incercat sa ma linisteasca si sa imi spuna sa ma duc la noi in oras sa ma evalueze cineva (Giurgiu). Eu am refuzat spunandu-i ca vin a doua zi la Bucuresti sa vada dansa. Intre timp l-am anuntat pe tatic sa nu plece de acasa, apoi in jurul orei 22.30 trebuia sa iau tratamentul pentru a putea sa duc sarcina la bun sfarsit.

Am luat pastilele si m-am pus in pat la aproximativ 2 minute am simtit 2 lovituri mici in burtica si apoi a inceput sa curca lichid, lichid pe care nu puteam sa il opresc, i-am spus mamei ca eu nasc si nu ii venea a crede, apoi l-am sunat pe tatic, care a venit foarte repede (eu m-am mutat la mama pt a nu ramane niciodata singura acasa si mai ales ca nu aveam voie sa fac absolut nimic).

A venit in 10 minute, intre timp am anuntat-o pe doamna doctor care mi-a spus sa vin la spital, am plecat de acasa cu dosarul si bagajul gata pregatit de cateva zile, in 36 de minute am fost la Bucuresti(tinand cont ca afara era o ceata extrem de densa), am intrat la camera de garada a spitalului Giulesti.

Apoi am fost transferata in sala de nasteri naturale, fisa de internare a fost facuta la ora 00. Am fost monitorizata cu acea centura pusa pe burta pentru a observa bataile inimii ale bebelusului, la ora 01.30 am sunat-o din nou pe doamna doctor deoarece am capatat o incredere inimaginabila in dansa si imi era teama de ceilalti medici.

Mi-a spus sa stau linistita pentru ca ea va veni cand o vor anunta ca sunt gata de nastere, mai apoi am intrat in asa zisul travaliu, care nu mi s-a parut extrem de dureros (eu avand durerile menstruale lunare foarte dure), pe la ora 04 am, s-au accentuat durerile, in tot acest timp am cerut sa mi se faca anestezie peridurala.

La ora 05.15 a venit anestezista care mi-a facut anestezia, dupa care durerile au disparut, dar au ramas contractiile care nu erau dureroase. La ora 08.15 a sosit si doamna doctor care m-a controlat si mi-a spus ca la ora 10 voi naste am vorbit cu dansa si mai m-am linistit.

Apoi la ora 10 cred am intrat in sala pe masa de nastere cu moasa si doamna doctor(dansele au facut si un spirit de gluma spunand ca merg ca o lebada, eu fiind anesteziata).

Am facut exact ce mi s-a cerut sa imping, sa respir si tot asa, apoi la 10.05 a venit pe lume baietelul meu, minunea mea.

L-au luat asistentele l-au sters si apoi mi l-au pus in brate, nu pot sa exprim in cuvinte ce am simtit cand el a deschis ochisorii pentru prima data si in bratele mele s-a linisit din plans, l-am sarutat pe obrajor l-am iubit putin dupa care l-au luat si l-au dus langa ceilalti nou nascuti. In acest timp mi-a fost scoasa placenta, dupa care m-a cusut doamna doctor (intre timp vorbeam cu dansa si ea fiind gravida despre fapul ca nu am ramas cu burtica si ce crema am folosit).

Dupa ce am masat burtica, am fost transferata la salonul de lauzie, aici m-am intalnit cu sotul si mama mea, am primit flori si felicitari, apoi eu ce curajoasa am cerut sa ma ajute sotul sa ma plimb pana la fereastra dupa care mi s-a facut rau si am lesinat din cauza anesteziei.

Mi-am revenit si am ramas in pat pana seara. A doua zi dimineata a sosit momentul magic, momentul intim intre mine si copil, alaptarea, un moment unic si inconfundabil.

(Caty, Bucuresti)Nota redactiei: Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai jos.
Nu suntem de acord cu preluarea, copierea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
- este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, stiri sau alte materiale de presa etc.) unor fragmente din articolele publicate in limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informatiilor preluate cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: AmNascutAcolo.ro - www.amnascutacolo.ro)


Daca va place acest articol urmariti-ne si pe FACEBOOK!
Banner povesteste
Andrei si pietricica
Specialistii raspund gratuit intrebarilor dvs!